Slika nije pronađena
Čin u kojem dečko za vrijeme seksa skine kondom bez znanja i pristanka cure se zove 'stealthing' i predmet je brojnih istraživanja zbog svoje kontroverznosti.

Istražila ga je i Alexandra Brodsky i objavila u časopisu Columbia Journal of Gender and Law pod nazivom 'Rape-Adjacent': Imagining Legal Responses to Nonconsensual Condom Removal. Za potrebe istraživanja je razgovarala sa socijalnim radnicima koji su zamijetili da su pozivi vezani uz 'stealthing' sve češći.

Sklizak je to teren koji je blizak silovanju, a opet nije silovanje jer je cura pristala na seks. Samo ne na nezaštićeni seks. Upravo zato je karakteristično da cura zbog 'stealthinga' osjeća povrjedu digniteta i svoje autonomije. Ukratko, osjeća se iskorišteno. Kako god, to je vrsta seksualnog napada jer se događa bez dopuštenja partnera i pritom se prelaze brojne granice.Znanstvenica Brodsky navodi da je temelj za ovo opasno ponašanje u ideologiji muške nadmoći u kojoj je seksualno i svako drugo nasilje pravo muškarca. Jer muškarci kao imaju 'pravo da šire svoje sjeme' i 'da dominiraju nad ženama'.


via GIPHY


Posljedice mogu biti razne – od neželjene trudnoće, preko bolesti, do promjene ponašanja u krevetu ubuduće.

Ipak, 'stealthing' ima brojne pristaše i cijelu zajednicu na netu, a dečki razvijaju razne teorije (ali i prakse!) kako skinuti kondom bez da cura skuži što je napravio, piše miss7.

Zašto ovo pišemo, pitate se? Zato da tinejdžeri ne odrastu u takve muškarce. Zato da pitaju curu što želi i kako to želi. Jer ovo totalno nije fora, a i ultraopasno je! #justdon't

via GIPHY


Foto: Giphy/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Baš tada sretneš člana obitelji na blagajni – pet faza 'sramoćenja' kada kupuješ kondome prvi put

FUJ Opasan novi challenge na YouTubeu uključuje kondome – ovo nemojte pokušavati!

Problem mnogih cura – što kad dečko ne želi koristiti kondom?

stealthing silovanje kondom seks trend

Još vijesti