Slika nije pronađena

Razlog zašto su sve ove haljine toliko skupe je naravno činjenica da se radi o dizajnerskim haljinama, a u prilog cijeni ide i da su rađene točno po mjerama ovih žena, i samo za njih. Većina ovih haljina ne postoji u nekoliko komada – samo jedan.

Nama cijene zvuče ludo, ali celebovima je to sitnica. Sve kako bi zasjeli na crvenom tepihu. Zbog toga se sklapaju dogovori s najpoznatijim svjetskim dizajnerima koji izrađuju umjetnička djela samo za tu jednu posebnu priliku. Ono što je još bolje je da celebovi ove haljine zapravo nisu niti platili, već je njima plaćeno da ih nose. Ali kada bi se gledalo koliko koštaju ovo bi bile njihove cijene, a neke su čak prodane na aukcijama godinama kasnije za cifre od kojih nam se može samo zavrtjeti u glavi. U najskupljih 10 haljina ikada nošenih pripadaju sljedeće.

10.Kate Winslet – 100.000 dolara

Foto: Shutterstock.com - Featureflash Photo Agency

2007. godine Kate Winslet je bila nominirana za Academy Award za najbolju ulogu u filmu 'Little Children'. Za tu je posebnu priliku prošetala jednu jednostavnu Valentino haljinu. A iako izgleda jednostavno, nemoj da te to zavara, cijena ove haljine je visokih 100.000 dolara i tako je najjeftinija haljina na ovoj listi.

9.Princeza Diana – 110.000 dolara

Embed from Getty Images

Pripadnici kraljevske obitelji imaju pristup odjeći koja je lijepa i elegantna, a baš je takva i ova haljina kakvu je nosila princeza Diana 1987. godine na Cannes Film Festivalu. Prije 10ak godina, upravo je ta haljina prodana na aukciji za cijenu od 110.00 dolara!

8.Charlotte Rampling – 125.000 dolara

Foto: Shutterstock.com - Featureflash Photo Agency

Tu je i jedna starija glumica za koju vjerojatno nisi čula, ali i ona je vlasnica jedne od najskupljih haljina, koju je nosila prije svega nekoliko godina. Radi se o Armani Prive haljini, a posebna prilika za koju ju je nosila je 2016 Academy Awards.

7.Lupita Nyong'o – 150.000 dolara

Foto: Shutterstock.com - Tinseltown

Na Oscar partyju 2015. godine Lupita je bila jedna od glavnih zvijezda crvenog tepiha s dugom bisernom Calvin Klein haljinom. Biseri su naravno na haljini pravi i ima ih 6000, a da bi tako stajali, šivalo ih je ručno 25 ljudi tijekom 10 tjedana. Wow!

6.Cate Blanchett – 200.000 dolara

Foto: Shutterstock.com - Featureflash Photo Agency

Zamisli da možeš otići na maturalnu večeru u haljini prekrivenoj Swarovski kristalima. Bila bi glavna zvijezda večeri. Isto kako je bila i glumica Cate Blanchett 2007. godine kada se na crvenom tepihu pojavila u baš takvoj Armani Prive haljini.

5.Paris Hilton – 270.000 dolara

Foto: Shutterstock.com - Kathy Hutchins

Ni Paris Hilton nije mogla odoljeti haljini prekrivenoj Swarovski kristalima i u potpunosti ju razumijemo. Njena je haljina na sebi imala pola milijuna našivenih Swarovski kristala.

4.Audrey Hepburn – 807.000 dolara

Foto: Imdb

Haljina koja je postala legendarna i ikona u modnom svijetu je crna duga haljina koju je u filmu 'Breakfast at Tiffany's' nosila Audrey. Iako ova haljina nije bila na crvenom tepihu, morala se naći na ovoj listi. Haljinu je Givenchy dizajn, a za ovu visoku cijenu od 807.000 dolara netko ju je kupio na aukciji. Njena je originalna cijena zapravo 6 puta manja, ali s obzirom tko ju je nosio, u tren oka je postala vrjednija.

3.Nicole Kidman – 2 milijuna dolara

Embed from Getty Images

Nekada nam nije jasno kako neke haljine koštaju toliko puno, a ovo je jedna od njih. Nicole Kidman je na Oscare 1997. godine nosila ovu John Galliano haljinu.

2.Jennifer Lawrence – 4 milijuna dolara

Foto: Shutterstock.com - Featureflash Photo Agency

Jennifer je u ovoj haljini izgledala kao princeza iz bajke 2013. godine na dodjeli nagrada Academy Award. Svi su bili oduševljeni njenim outfitom, a kasnije se saznalo da je cijena haljine bila 4 milijuna dolara!

1.Marilyn Monroe – 4.6 milijuna dolara

Foto: Imdb

I najskuplja haljina u povijesti haljina koje su nosile celebrity dame je legendarna lepršava haljina koju je nosila Marilyn Monroe. Nosila ju je na snimanju filma 'The Seven Year Itch', a haljina je 2011. godine prodana za 4.6 milijuna osobi koja nije htjela otkriti svoj identitet. I tako je postala najvrjednija haljina koju je neka poznata ličnost ikada nosila.

Pogledajte još:

Kako napraviti 'Ariana Grande rep' sama kod kuće? Njen stilist otkriva korake i savjete za visoki rep

Kylie je stavila toliko duge (i čudne) nokte da je i sama priznala kako ne može ništa raditi s njima! FOTO

Izgledaj i ti kao prava TikTokerica: Ovo je 9 najvećih modnih trendova koje svi na TikToku nose

haljine skupe haljine luksuz crveni tepih celebovi

Još vijesti