Slika nije pronađena

Za neke stvari nemamo objašnjenje zašto ih radimo na određeni način, jednostavno ih tako radimo otkad znamo za sebe i ne razmišljamo previše o tome. Najviše nas iznenadi kada nakon godina i godina saznamo da ih radimo pogrešno cijelo vrijeme.


Neće se dogoditi ništa strašno ako ih radiš na pogrešan način, samo neće raditi toliko dobro
koliko bi da ih koristiš kako treba, piše Brightside. Kroz faze spremanja za negdje napraviš svaki put barem polovicu ovih greški, ako ne i više. Kada ih kreneš raditi na onaj ispravan način, bolje će ti sve ovo funkcionirati i bolje ćeš izgledati. Nije loše vidjeti u čemu to većina nas griješi.

1.Tresemo lak za nokte prije nego ga stavimo

Priznaj, i ti ovo apsolutno svaki put radiš! Mislimo da će ovako raditi bolje i da su na dno bočice pali 'teži' sastojci i ovako ćemo ih sve natrag izmiksati. Koji god da je tvoj razlog zašto protreseš bočicu laka za nokte prije stavljanja, ne bi to trebala raditi. Prije će ti se početi skidati i lomiti jer si ovako pustila da se u njegovu teksturu uvuće zrak. Isto će biti i ako non stop četkicom ideš gore-dolje u bočici.

2.Stavljaš puder u prahu po cijelom licu

I to u dobrim količinama, nema štedljivosti na ovom koraku kod šminkanja. Iako ćemo ovako setirati tekuće proizvode koje smo prije stavili na lice i osigurati da nam se koža ne sjaji ako imamo masnu kožu, ipak, puder u prahu može igrati protiv tebe ako ga ovako stavljaš. Samo će naglasiti nepravilnosti i mjesta gdje ti je koža posebice suha. Nikako ga ne bi trebala stavljati na obraze, jer upravo će tamo koža izgledati kao pustinja. Ispod očiju, na čelo, bradu i na nos – to su mjesta gdje ga možeš bez problema staviti.

3.Češljaš se od korijena prema vrhovima

I nesvjesno si lomiš više kose nego što bi to trebalo. Ovako ćeš puno više kose čupati i lomiti, što sigurno nije nešto što želiš. Ono kako bi bilo najidealnije je da podijeliš kosu u nekoliko sektora, pogotovo ako imaš jako dugačku i kreneš od vrhova prema gore, malo po malo. Kada počešljaš vrhove, sljedeći potez neka ide malo više i tako dok ne dođeš do korijena.

4.Stavljaš parfem na kosu i trljaš ga u kožu

Ako želiš da ti parfem traje što je dulje moguće, savjet je da ga naneseš nakon losiona ili kreme. Drugi je savjet da ga nikada ne špricaš u kosu, jer parfemi sadrže alkohol, a to nikako ne bi smjelo u kosu. Isušit će ju i uništiti. Osim toga, staviti parfem na zapešće i onda trljati ruke jedno o drugu, nikako, tako ti može promijeniti miris na koži. Stavi ga radije na odjeću ili na tijelo, ali onda nemoj trljati po tim mjestima.

5.Namočiš kosu i onda staviš šampon

Postoji jedan trik i kod pranja kose. Navodno će kosa bolje pokupiti sve dobro što joj može dati šampon ako pričekaš par minuta da se kosa iscijedi nakon što si ju smočila. Staviti šampon odmah nakon vode neće imati jednako dobar efekt. Plus je da će ti ovako trebati i manje šampona. Dakle, namočiti ju vodom, pustiti da se iscijedi i tek onda šampon.

6.Stavljaš ruž od rubova prema sredini

Treba obrnuto. Nije da je i od rubova prema sredini nešto što će ostaviti velike posljedice, samo su manje šanse da ćeš zeznuti ako stavljaš od sredine prema rubovima. Bit ćeš preciznije i neće ti otići izvan rubova. A to znači i da ćeš ga brže staviti, što je sigurno plus jer ionako nikada nemamo dosta vremena za spremiti se.

Pogledajte još:

[LOL] Spremanje ujutro za školu je izazov – ovi GIF-ovi savršeno opisuje tu urnebesnu kaotičnost

Koliko traje SAMO šminkanje Kylie Jenner kada se sprema za negdje? Ovo je stvarno ekstra!

Promijeni svoj oblik lica samo uz pomoć šminke: 7 načina šminkanja koja će ti u tome pomoći

greške radimo pogrešno šminkanje spremanje

Još vijesti