Stavljanje korektora

Korektor je bitan korak u šminkanju. Osim što će ti pomoći sakriti da se nisi naspavala, pomoći će i prekriti male nepravilnosti na licu koje ne želiš da se vide. Da bi izgledao dobro na koži i odradio posao koji želiš, moraš ga znati i pravilno staviti.

Korektor je korak u šminkanju koji sigurno ni ti ne preskačeš – i ne bi niti trebala. Ovo je jedan odličan proizvod od kojeg možeš itekako imati koristi. Korektor može izgledati super na koži i može odraditi super posao, ALI treba znati kako ga pravilno staviti i pravilno koristiti. Čini se logično što s njim raditi – staviti ga ispod oči. Iako je to točno, to nije sva mudrost, ima tu trikova koje svatko treba znati. Možda i ti radiš neku od ovih greški pa ti zbog nje korektor ne izgleda onoliko dobro koliko bi mogao! Pogledaj koje su to najčešće greške koje cure rade.

1.Ne stavljaš ispod nikakvu kremu
Stavljati korektor na golu kožu i nije najbolja ideja. Puno će ti bolje sjesti na kožu i bolje se izblendati ako imaš ispod na licu neku hidratantnu kremu. Tada neće izgledati suho i neće se toliko uhvatiti za ona mjesta gdje ti je koža možda malo više suha.

2.Stavljaš ga previše
Ne trebaš crtati trokute s korektorom ispod očiju, to je definitivno previše. Kada staviš puno korektora, vidjet će se da imaš tonu šminke i neće izgledati lijepo, dapače, može ti dati kontra efekt i učiniti da koža izgleda umorno i bez sjaja.

Maybelline korektor Trik kako da iskoristiš i zadnju kap Maybelline korektora: Samo što ga prvo moraš potrgati

3.Koristiš krivu nijansu
Jednako kako tražiš pravu nijansu pudera, tako trebaš pronaći i pravu nijansu korektora, a ne samo uzeti neku bezveze. Kada ti je nijansa korektora pretamna ili presvijetla, odmah to neće izgledati više tako dobro kada ga staviš. Tako da ako ti ne izgleda baš dobro na licu i ovo može biti problem.

4.Koristiš istu nijansu za ispod oči i za prekrivanje prištića
A kako odabrati nijansu? Kao prvo, ne možeš koristiti istu nijansu za područje ispod očiju i na licu za prekrivanje prištića. Nijansa korektora koju ćeš koristiti za prištiće mora biti nijansa tvoje kože ili pudera koji koristiš, a ona koju ćeš stavljati ispod očiju treba biti dvije nijanse svjetlija od pudera koji koristiš.

Korektori Jeftino ne znači loše! Korektori koji su jeftini, a rade posao bolje od onih skupih

5.Ne setiraš ga
Korektor treba setirati s puderom u prahu ili u kamenu. Tako ćeš spriječiti da ti se uvuče u borice i linije na licu, ali ćeš i spriječiti da ti nestane s lica kroz dan. Pogotovo je bitno setirati ga ako si netko tko ima masnu kožu. Za cure sa suhom kožom se preporučuje da ga setiraju sa sprejem za setiranje.

6.Kada ga blendaš, povlačiš ga umjesto da ga tapkaš
Kada se korektor blenda, bilo ispod očiju ili na licu na nepravilnostima, on se četkicom ili spužvicom nikada ne povlači, već se treba utapkati u kožu. Tako će izgledati ljepše i stopiti se s kožom i ostatkom šminke.

korektor šminkanje greške u stavljanju korektora ne izgleda dobro na koži trikovi s korektorom

Još vijesti