Slika nije pronađena

Kada se temperature spuste duboko ispod nule, jedini način da utoplimo svoju glavicu je topla kapa. No tko bi se snašao u tom moru različitih boja, materijala, krojeva i uzoraka?

Zato ćemo pojednostaviti priču - ove zime nose se uzorak leoparda, umjetno krzno, 'cufleki' i retro kape kakve su naši starci nosili 70-ih i 80-ih. Kada biraš model, najvažnije je da pristaje uz tvoje lice, da se dobro osjećaš u njemu i da te grije. Evo nekih naših prijedloga trendy kapa za svaki tip cure.

Šminkerica

Tvoj stil ti je jako bitan i zato paziš na baš sve detalje. Odvaži se isfurati kapu s printom leoparda koji je ove sezone jako šik i dolazi u različitim bojama. Mi ti predlažemo kačket sa šarama u plavoj i ljubičastoj boji, kakav možeš pronaći u Accessorizeu po cijeni oko 150 kn, a pozornost ćeš privući i u 'klasičnim' leopardovim smeđim bojama koje su razgirane šljokičastom mašnom. Ovu kapu možeš pronaći u Miss Selfridgeu po istoj cijeni. Naravno, u slučaju da voliš ovaj uzorak, preporučujemo ti da ne pretjeruješ i da uvijek na sebi nosiš samo jedan komad s leopardom, sve ostalo je previše.

Ako ipak nisi dovoljno hrabra za jednu divlju životinju, dovoljno je da tvoja kapa ima nenametljivu mašnicu, a hrpu različitih modela možeš pronaći u Accessorizeu po cijeni od 100 do 250 kn. Nama se posebno sviđa ova prekrivena šljokicama u kojoj ćeš zasjati poput prave dive.

Alternativka

Za tebe su kao stvorene dobre stare retro kape kakve su se nosile 70-ih i 80-ih godina! Riječ je o duguljastom modelu kapa koje prekrivaju cijelu glavu i uši, a na krajevima imaju vunene loptice. Tople su i ugodne, a možeš ih naći u Accessorizeu po cijeni od 120 kn i više, kao i u Topshopu koji ima fora model s izvezenim prstenima vune, a košta oko 180 kn. Ove zime nosi se i (umjetno) krzno pa nije ni čudno što su, na sreću, police dućana prepune tzv. lovačkih kapa, a cijena jedne takve u Accessorizeu je 200 kn. Kul su prugice i različiti geometrijski motivi, kakvi su se nosili na puloverima, a danas su opet u modi. I nikako nemoj zaboraviti na 'cufleke' na vrhu kape - ove zime ih obožavamo!

Sportašica

Tebi je bitno da je tvoja kapa praktična, da ti ne smetaju suvišni detalji i da te grije. Preporučujemo ti nekoliko modela koje možeš nositi i u školu, i na treninge, i na kavu s frendicama, a neki od njih su inspirirani hip-hop subkulturom. Uz brojne nove modele, šiltericu sada možeš nositi i zimi, samo u toplijem vunenom izdanju. Poigraj se bojama i detaljima, baš kao što je slučaj s ljubičasto-plavo-zelenkastom kapom iz Accessorizea koja, uz šilt, ima i vunenu lopticu na vrhu. Tako je i na klasične sportske kape, koje se samo navuku na glavu, dodano malo vuneno klupko. U slučaju da slušaš i hip-hop glazbu, fora izbor je vunena kapa sa šiltom na stranu i zanimljivim vezom. Cijene su im od 100 do 150 kuna.

Rockerica

Glazba je tvoja furka i obožavaš stil svojih omiljenih bendova. Ne trebaš strahovati zbog zimskih dana jer i pjevači vole šešire, kako za nastupe, tako i u privatno vrijeme. Izaberi kulerski crni šešir nepropusan na vodu koji možeš kupiti u Accessorizeu za 100-tinjak kuna ili klasični sivi šešir s nenametljivim detaljem, poput isprepletenih lanaca. Dakako, u obzir dolaze i zakovice, koje su osobito popularne ove godine.

Kada smo opisivali stil alternativke, spomenuli smo da je umjetno krzno opet 'in' pa će ti jedna takva kapa super pristajati uz uske trapke i kožnu jaknu. Svidjela nam se i kožna crna kapa s bijelom vunom iz Topshopa, no cijena joj je poprilično visoka, 500-tinjak kuna. Ako naletiš na neku sličnu - super! Ove godine je Topshop inspiraciju za svoju zimsku kolekciju potražio u šumskim bićima pa tako na njihovim policama možeš naći hrpu kapa koje imaju prišivene medvjeđe uši. Slične kape zatim su isfurali i drugi dućani, a nama se posebno svidjela ova rockerska vunena iz Miss Selfridgea koja je snižena na 80 kn.

Umjetnica

Tvoj imidž je totalno inspirativan, voliš klasičnu glazbu, nepoznate bendove, film, slikarstvo i ostale umjetnosti. Ponekad ti kažu da izgledaš kao prava Francuskinja pa se pitamo ima li boljeg izbora za tebe od maštovitih kačketa i beretki. Ne treba te biti strah inspirirati s bojama, uzorcima i materijalima. Izaberi za sebe kačket u upadljivim bojama s cuflekom na vrhu ili cvjetićem za strane kakvu možeš pronaći u Accessorizeu ili Topshopu već od 100 kn ili pak pravu 'slikarsku kapicu', kako ih svi zovu, s patchworkom - tj. razno-raznim prišivenim materijalima. Ako si dovoljno hrabra, možeš i ti nositi leopard uzorak, i to u zanimljivom modelu nalik turbanu iz Manga po cijeni od 150 kn.

Zima je tu, kreni u potragu. Pazi samo na materijal prilikom kupnje kape jer je važno da ima što manje sintetike, poliestera i drugih umjetnih materijala koji ne dopuštaju tvojoj koži da diše i pod kojima se ubrzano znojiš. A da ne spominjemo koliko je grozno kada ti se kosa 'naelektrizira'! Najbolji odabir su vuna, moher i pamuk, a sve ostalo ovisi o tvom stilu.

Anela Senčar

zimske kape alternativka kape šminkerica umjetnica rockerica sportašica