Slika nije pronađena

Rep se nekada čini kao najdosadnija frizura na svijetu, ali uz malo mašte, možeš ga nositi dan za danom za danom i svaki put izgledati drugačije.

 

Iako nemaš dugu kosu, ne znači da nemaš opcija kada je u pitanju slaganje konjskog repa. Ova je frizura popularna jer ju je full jednostavno složiti, ne trebaju ti nikakvi posebni dodaci ako to ne želiš, a možeš ju napraviti na milijun različitih načina i svejedno izgledati dobro. Cure sa srednjom duljinom kose su zapravo u prednosti pred dugokosima kada je u pitanju slaganje frizura. Postoji toliko puno opcija za kosu koja je do ramena ili i malo preko ramena, a rep je samo jedna od njih. Imamo za vas 10 načina kako napraviti ovu popularnu frizuru, ali da je svaki put drugačija.

1.Ultra nizak rep

Zaglađena kosa na vrhu glave sakupljena u niski rep je idealna frizura za one dane kada si možda ipak trebala oprati kosu, ali ti se eto nije dalo. Zaglađena će kosa izgledati kao da si stavila u nju gel kako bi tako izgledala, a niski rep će pomoći da sve izgleda još mrvicu  više stajliš. Kada kosa nije lepršava i skroz čista, niski rep je bolja opcija, a ultra niski rep još malo zanimljivija.

2.Rep s razdjeljkom

Razdjeljak na sredini i niski rep je malo drugačija verzija prvog repa. Ovo je rep koji će dobro izgledati bez obzira koliko imala dugu ili kratku kosu. Sve što trebaš napraviti je razdijeliti kosu na sredini, zagladiti koliko želiš i zavezati niski rep.

3.Natapirani polu-rep

Ako ti je kosa mrvicu prekratka da ju možeš svezati u rep, ovo je prava frizura za tebe. Zašto se mučiti i pokušavati sakupiti svaki pramen u rep? Jednostavno složi polu rep! Da izgleda još bolje, prije nego svežeš svoj polu rep, natapiraj taj dio kose. Izgledat će bujnije, a da bude još slađe, stavi neku gumicu s detaljem ili uzorkom.

4.Messy rep

Svi imamo dane kada nam se ne da apsolutno ništa, pa tako ni slagati frizuru. Messy rep je kao stvoren za takve dane jer nitko neće moći skužiti jesi li samo bila lijena ili si potrošila pola sata na slaganje ove frizure. Samo zaveži rep, pusti par pramenova sa strane lica da vise i spremna si.

5.Kovrčavi rep

Prije nego kreneš vezati rep, nakovrčaj kosu. Što su ti kovrče sitnije, to će krajnji rezultat izgledati bolje. Ostavi šiške i nekoliko prednjih pramenova izvan repa, a ostatak stavi u visoki rep. Ovo je mala promjena, a izgledat ćeš potpuno drugačije. Ako nemaš šiške, možeš ih lako i fejkati u ovakvoj frizuri. YouTuberica Jordan Lipscombe ima dobro rješenje.

6.Niski messy rep

Ako voliš romantične, ljetne, slatke frizure, ova koju često nosi Dove Cameron će te oduševiti. Kada složiš rep, izvuci na svakoj strani po jedan ili dva pramena i nakovrčaj ih. Ovisno o tome koliko imaš dugačku kosu, ali ako je dulja, možeš napraviti i koju veću kovrču i u repu. Ne moraš se brinuti da je kosa savršeno zaglađena, ali pazi da sve pramenove koji su ispali, malo nakovrčaš.

7.Rep s maramom

Marame su veliki trend ove godine, a možeš ju nositi i u kombinaciji s repom. Pažljivo pod maramu uhvati dio šiški i zaveži maramu ispod sve kose, a zatim zaveži niži rep kako bi to i inače napravila. Ovo je savršena frizura za sve one kojima su šiške neke čudne duljine i ne mogu ih uhvatiti u rep, a smetaju im ako vise preko očiju ili lica.

8.Rep s kopčom

Jedan od načina za napraviti rep je i da umjesto gumice za kosu staviš veliku kopču i na taj način učvrstiš rep. Sve napravi isto kao da radiš niski rep. Kako bi ti kopča bolje držala kosu, prije ju pošpricaj lakom za kosu. Tako ćeš biti sigurnija da se ništa neće raspasti tijekom dana.

9.Super visoki rep

Nemoj dozvoliti kratkoj kosi da te zaustavi od pravljenja visokog repa. Najdulje pramenove sakupi što više možeš i učvrsti ih gumicom za kosu. One manje koji popadaju možeš ili učvrstiti kopčicama i špangicama ili pustiti da visi.

10.Pletenica i rep

 

 

Još jedna opcija je napraviti kombinaciju pletenice i repa. Možeš ih ukombinirati na koji god način želiš i izgleda tebi lijepo. Jedan koji preporučujemo je da napraviš razdjeljak na stranu i na dijelu gdje imaš više kose kreneš plesti pletenicu uz glavu i kada dođeš do kraja, spoji s ostatkom kose i zaveži u rep.

 

Izgleda li faks u Americi baš onako kao u 'Plavuši s Harvarda' i drugim filmovima? Otkrila nam je Frana, cura iz Hrvatske koja tamo studira! Baci oko OVDJE.


 


 

 

Foto: Instagram/ Shutterstock.com – Bonsales/ pinterest-amanda_montell/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Jeste li znali da kosu možete nakovrčati čarapama? Donosimo vam upute za postizanje savršenih valova bez figara

Uvijek se čine kao dobra ideja – ali onda požalimo! 6 stvari koje trebaš uzeti u obzir prije nego odrežeš šiške

Kosa koju ćeš htjeti kopirati – 10 trendi frizura za proljeće i ljeto

Frizura konjski rep Rep srednja kosa 10 frizura

Još vijesti