Slika nije pronađena

Majice s printevima popularnije su nego ikada, no zašto nositi neku iz industrijske proizvodnje ako za malo love možeš imati vlastitu, jedinstvenu majicu?

Prvo što trebaš učiniti je osmisliti print, koji može biti slika tvog omiljenog lika iz crtića ili stripa, neki fora natpis koji si pronašao/la na netu ili grafika koju si vlastoručno osmislio/la. Najbolje će biti ako pripremu izradiš u Photoshopu ili nekom sličnom programu. Ako isti nemaš ili se njime ne znaš služiti – rješenje će biti najobičniji MS Word dokument, sasvim dovoljan djelatniku u print studiu da izradi majicu po tvom ukusu.

Pripazi da odabrana slika bude dobre rezolucije i da je print jasno vidljiv na boji t-shirta koji si odabrao/la. Većina studija u ponudi već ima svoje majice, no izbor najčešće nije velik, stoga sam/a nabavi majicu na koju će ti studio samo izraditi dotisak. Osim što si uštedio/la 100-tinjak kuna, možeš odabrati strukiranu majicu s izrezom koji najviše voliš. Važno je da ona bude od čistog pamuka kako bi se print dobro uhvatio i dugo se zadržao na tvojoj majici.

Ako ne znaš gdje se u tvom gradu može napraviti dotisak, preporučamo da se raspitaš u svim boljim fotokopiraonama ili foto-studijima jer većina ih je danas opremljena svom potrebnom aparaturom za dotisak na tkanine. Ako pak u tvom gradu postoji specijalizirani print-studio ili WGW trgovina, to je prva adresa na koju se možeš uputiti.

Cijene dotiska kreću se od 40 do 120 kn, ovisno o veličini, bojama i kvaliteti pripreme koju si napravio/la.

Izrađeni shirt ponosno nosi kao svoje malo umjetničko djelo i poštedi ga pranja na visokim temperaturama u perilici. Kako se natpis ne bi brzo skinuo s majice, glačaj je isključivo naopako okrenutu. Svakako pripazi da je natpis prikladan prilici za koju ga nosiš, i da ne vrijeđa na rasne ili druge skupine – iako se radi samo o šali, mnogao/la bi se naći u neprilikama zbog nečijeg nedostatka smisla za humor.

Ako još nemaš ideju za dotisak, Teen385 pripremio ti je i listu web-stranica na kojima možeš dobiti inspiraciju za kreaciju vlastite majice sa stavom:

www.tshirthell.com

www.t-shirthumor.com

www.bustedtees.com

www.tshirtfreaks.com

www.nerdyshirts.com

I.V.

majica wgw print