Slika nije pronađena

Isprobali smo popraviti sjenilo te donosimo cijeli postupak u slikovnom prikazu kako popraviti sjenilo ili rumenilo koje je palo te se je na taj način uništilo.

Za ovaj trik potrebno je jako malo materijala, ali puno više želje, volje i truda da se barem pokuša popraviti nešto što se je slučajnom nezgodom – uništilo. Za većinu toga postoji druga šansa pa tako i za sjenilo ili rumenilo koje je npr. palo na pod i potpuno se uništilo. Mi smo isprobali ovaj trik koji je upalio zato pokušaj i ti i spasi uništeni proizvod koji se spasiti DA!

1.Potrebni materijali

Materijali potrebni za ovaj eksperiment su naravno uništen proizvod, 70 postotni alkohol, bilo kakva četkica koja će poslužiti za miješanje, neka druga malo dublja posudica za miješanje, dvije obične vatice i obična papirnata maramica ili ručnik iznad kojeg ćeš raditi jer je moguće prosipanje proizvoda.

2.Uništeno sjenilo

Ovo je prikaz uništenog sjenila za kojeg prvo pomislite da nema spasa – ALI iznenadit ćete se kada dođete do kraja teksta!

3.Prebacivanje izmrvljenog sjenila u drugu posudicu

Kompletan sadržaj sjenila potrebno je prebaciti u drugu, malo dublju posudicu jer će vam ona biti potrebna dok ćete miješati taj sadržaj.

4.Istiskivanje sjenila

Kada ste sve prebacili u drugu posudicu, drškom četkice izmrvite sjenilo dok ne postane prah. Bitno je za naglasiti da vam ne smiju ostati veći komadići sjenila da se ne stvore grudice kada ćete dodavati alkohol.

5.Ulijevanje alkohola

Nakon mukotrpnog istiskivanja, dodajete alkohol u malim količinama. Savjet je da se alkohol dodajte postupno, a ne sve odjednom, da ne napravite prerijetku smjesu jer onda postupak neće završiti uspješno.

6.Miješanje alkohola i sjenila

Miješanje alkohola i sjenila će vam se na početku činiti neuspješno (zbog čudne teksture smjese) i pametnije ga je miješati ponovo s drškom, a ne sa samom dlakom četkice.

7.Prebacivanje materijala u originalnu posudu sjenila

Nakon što ste dobro izmiješali alkohol i sadržaj sjenila, lagano ga prebacite u originalno pakiranje sjenila (moguće je ispadanje naglo ispadanje sadržaja sjenila, ali svakako pripazite te ga polagano prebacujte).

8.Istiskivanje sjenila s vatom da dobijemo zaglađenu površinu

Da bi površinski sloj bio zaglađen i ravan kao i kada smo ga kupili, potrebnu je uzeti jednu vatu i s njom lagano utiskivati površinski dio sjenila. Osim što ćete dobiti zaglađenu površinu, vata će upiti ostatak alkohola.

9.Čišćenje ruba posudice

Da bi sjenilo na kraju izgledalo urednije, drugu vatu natopite s malom količinom alkohola te izbrišite ostatak sadržaja po rubovima pazeći da ne dodirnete i sam sadržaj u sredini.

10.Finalni proizvod

I za kraj – ovo je finalni proizvod! Nije najsavršeniji na svijetu i definitivno nije kao novo iz dućana, ali mi smo i više nego zadovoljni. Razlog tome je činjenica da je u pitanju stvarno prekrasno sjenilo i predivna zlatna nijansa tako da se je ovaj eksperiment više isplatio nego da smo isti bacili u smeće! P.S. kada dođeš do zadnjeg koraka, sjenilo moraš ostaviti otvoreno vani 24 sata da se u potpunosti osuši. Kada se osuši, spremno je za korištenje.

Foto: Privatna arhiva

Petra Sokolić

Pogledajte još:

Komadi odjeće koji izgledaju lijepo i kul, ali su u realnosti noćna mora za nositi! Našli smo ih čak 10

Ne znaš koja boja sjenila odgovara boji tvog oka? Donosimo ti savjete za plave, smeđe i zelene oči!

Kako prepoznati je li paleta sjenila kvalitetna ili ne? Ovi će ju znakovi otkriti...

šminka uništeno sjenilo popravak kako popraviti sjenilo diy

Još vijesti