Slika nije pronađena

Kapa nije samo “pokrivalo za glavu” nego je i modni dodatak kojim možeš upotpuniti svoj stil. Iako ih možeš nositi tijekom cijele godine, zimske kape ipak su najzanimljivije i najraznolikije. Osim što će te grijati, mogu savršeno istaknuti oblik tvog lica sa svim njegovim prednostima.

Međutim, jednako kao što mogu naglasiti prednosti tvog lica, mogu naglasiti i sitne mane koje svi imamo. Kao što ne stoji svakome isti kroj trapki ili haljine, tako i model kape treba prilagoditi obliku lica.

1. Srcoliko lice

Lice u obliku srca prepoznat ćeš po širokom čelu i jagodicama i uskoj vilici. Vrh brade je obično poprilično “špičast”. Ovom obliku lica ne odgovara šešir s velikim obodom jer će on vizualno još više suziti bradu. Preporučuje se “bucket” šešir kao i opuštena ili takozvana “slouchy” pletena kapa sa čupavim “coflekom” na vrhu.

2. Duguljasto lice

Ovaj oblik lica ima veću dužinu nego širinu, a čelo i vilica su približno jednake širine. Brada također može biti vrlo uska, a čelo veoma visoko. Zato je potrebna kapa koja će vizualno skratiti lice kao što je na primjer šešir s veliki obodom. Takođe se preporučuje i retro dizajn šešira i kapa u obliku “cloche” šešira ili zvonolikih šešira. Odličan odabir bit će i slatke napuhane kape s malenim šiltom.

3. Ovalni oblik lica

Kod ovog oblika lica dužina iznosi onoliko koliko iznosi jedna i pol širina lica. Jagodice su šire od čela i vilice. Ovalnom obliku lica lijepo stoji opuštena beretka, ali i klasična bejzbol kapa (šilterica).

4. Okruglo lice

Kod okruglog lica širina je približno jednaka dužini lica. Lice je najšire u predjelu jagodica, nema oštrih uglova i zaobljeno je oko čela i brade. Ovom licu je potreban šešir koji će ga vizualno izdužiti kao na primjer fedora šešir s visokom krunom i kraćim obodom koji pritom ima i neki ukras sa strane u obliku cvijeta koji će skretati pažnju. Takođe se preporučuje i pletena kapa sa obodom na jednoj strani koja podsjeća na kačket. Ona će vizualno stanjiti lice.


5. Četvrtasti oblik lica

Ovaj oblik lica karakterizira jako i široko čelo i četvrtasta vilica. Ako je uže, ovo lice ima oblik pravokutnika, a ako je šire onda ima četvrtasti oblik. Damama s ovim oblikom lica lijepo stoje šeširi s visokim obodom jer vizualno sužavaju vilicu. Također se preporučuju i muški šeširi s kratkim obodom i dubokom krunom.

6. Šiške

Ako imaš šiške – istakni ih! Dobar će odabit biti klasične šik francuske beretke (s malom trakicom na vrhu) koju ćeš staviti tako da šiške naravno vire ispod prednjeg dijela kape.

L.B./izvor: BeautyRiot

foto: Pinterest

...Pročitaj još...

...Trendy zimske kape za svaki tip cure...

...Kapice: tople, slatke i šarmantne...

kape šeširi Oblik lica

Još vijesti