Slika nije pronađena

Mnoge djevojke muku muče s odabirom sjenila. Jedna nijansa zatvori oko, no najveće je pitanje koja ga otvori da izgledate kao da ste upravo izašli iz nekog makeup salona. Vašim mukama je ovdje KRAJ!

Više se nećete dovoditi u situacije da ne znate kakvo pravilno odabrati nijanse sjenila za svoje oči.  Da bi istaknuli oči na pravilan način, danas vam donosimo savjete koje nijanse sjenila koristiti za određenu boju očiju!

Plave oči

Plave oči su možda jedna od najčešćih nijansa očiju. S njima ne možete puno pogriješiti jer njima odgovara skoro pa svaka boja. Da bi postigli wow efekt u smokey tehnici koristite srebrnu ili zlatnu nijansu sjenila. S plavim očima se čak može iskombinirati i plava nijansa sjenila, ali pazite da pogodite nijansu koja je vama potrebna! Osim toga, da bi jače istaknuli oči, dopušteno je maskaru nanijeti na gornji i na donji dio kapka da boja oka dođe potpuno do izražaja.

Svijetlosmeđe oči

Smeđa boja očiju također pogoduje različitim nijansama. Najviše joj odgovaraju čokoladni/zemljani tonovi. Uz te, svakako ih podigne zlatna ili brončana nijansa.

Tamnosmeđe oči

Tamnosmeđe oči prihvaćaju ni više ni manje nego – plave nijanse! U te plavkaste nijanse ulazi ljubičasta boja koja je svakako preporučljiva tamnosmeđim očima. Maskara koja pogoduje tamnosmeđim očima je smeđa ili crna.

Zelene oči

Bez obzira na to što ova boja očiju nije najčešća – i ona je zaslužila svoje mjesto na ovom popisu jer i za nju postoje pravila nanošenja sjenila. Zelenim očima odgovara ponajviše metalik bojama s umjerenim dozama toplijih tonova (bronca/zlato). Za one malo hrabrije, žuta nijansa ističe vaše oči kao ni jedna od navedenih!

Crne oči

Crni, ali i gotovo crne oči mogu također imati WOW efekt s upečatljivim sjenilima. Njima odgovaraju zelenkasti tonovi s tamnijim nijansama u kutovima kapaka, a ponajviše im odgovaraju sve svjetlije nijanse da tamna boja oka dođe u potpunosti do izražaja.

Foto: Instagram/ Unsplash/ Pexels

Petra Sokolić

Pogledajte još:

Od običnih traper do onih upadljivih: Pronašli smo 7 tipova jakni savršenih za hladnije jesenske dane

Jedan će ti stajati najbolje: Koji je oblik nokta savršen za tebe s obzirom na to kako ti izgledaju prsti?

Dobivaju samo pozitivne recenzije: Deset najpopularnijih proizvoda za njegu i šminkanje ispod 100 kn!

šminkanje boje sjenila makeup sjenila boja očiju

Još vijesti