Šminka

Donosimo TOP 5 savjeta kako pravilno našminkati oči ako imaš problem spuštenih kapaka. Postoji niz savjeta i trikova kako poboljšati svoj makeup, ali se zapostavlja činjenica da većina djevojaka nema isti oblik oka. Zbog toga, nemoguće je imati isti krajnji rezultat makeup-a. No, i to više ne može biti problem jer zaista ima načina kako popraviti i napraviti pravilan makeup, bez obzira na oblik oka!

 

Dosta djevojaka vodi bitku sa svojim spuštenim kapcima. Točnije, najveći problem je kada dođe vrijeme šminkanja, a ni same točno ne znate kako prilagoditi boju sjenila i ostalih proizvoda, a da još dodatno ne smanjite izgled vašeg oka! U skladu s time, postoji niz savjeta kako spriječiti ovaj problem s kojim se svakodnevno susreće mnogo djevojaka. Donosimo TOP 5 savjeta kako izbjeći te situacije i zablistati u najboljem svijetlu nakon svakog šminkanja.

1.Bijela boja sjenila ističe oči
Bijela boja sjenila u unutarnjem dijelu kapka otvara bilo koji oblik oka. Bilo da se radi o bijelom shimmer ili matt sjenilu, oboje ima isti i djelotvoran učinak. Osim unutarnjeg dijela kapka, može se staviti i bijela olovka na donji kapak što također daje veću dimenziju oka.

2.Tamnija boja iz vanjskog dijela kapka
Bilo koja tamnija boja sjenila (crna, smeđa, tamnocrvena/zelena) u potezu od vanjskog dijela kapka prema unutarnjem omogućuje vizualno veću dimenziju oka. Potrebno je pripaziti da se ta tamnija boja dobro izblenda i da potez bude od vanjskog prema unutarnjeg dijelu i u pregibu.

3.Tamnije boje iznad pregiba
Kao što je spomenuto u prethodnom koraku, tamnije boje u vanjskom dijelu oka vizualno povećavaju oči. Tako je i u ovoj situaciji jer je moguće nanijeti tamniju nijansu iznad pregiba, prema obravama, da bi postigli željeni efekt. Opet je bitno dobro izblendati i ne pretjerati s prepigmentiranim nijansama. Još jedna bitna stvar je ta da je ZABRANJENO stavljati tamne nijanse na srednji dio oka/kapka ako imate prirodno spušteni kapak.

4.Linija tuša je važan faktor
Ne morate prestati koristiti tuš ako imate problem spuštenih kapaka. Naprotiv, možete se poigrati i izvući prekrasnu liniju tušem, a da time vizualno ne smanjite svoje oko. Da bi to postigle, potrebno je nanijeti kraću liniju tuša, odnosno ne povuče je cijelom dužinom kapka. Osim toga, ta linija NE SMIJE biti predebela jer ćete pokriti cijeli kapak i automatski stvoriti dojam kao da ga uopće ni nemate, a i dobiti ćete preslikavanje tuša na područje iznad obrva.

5.Vodootporni proizvodi – spas spuštenih kapaka
Nadovezujući se na zadnju rečenicu prethodnog savjeta, vodootporni proizvodi su spas za djevojke spuštenih kapaka. Bilo da se radi o tušu, maskari ili bilo kojem drugom makeup proizvodu, najbitnije je kupiti vodootporan jer vam se neće događati situacije preslikavanja maskare ili tuša na ostatak kapka. Osim toga, primer za setiranje oka također pomaže u situacijama preslikavanja proizvoda!

U slučaju da želite vizualno vidjeti neke od trikova, svakako pogledajte ovaj YouTube video!

šminkanje makeup sjenila spušteni kapci savjeti za šminkanje

Još vijesti