Slika nije pronađena

Iako je na YouTubeu trenutno kaos u beauty svijetu i svi se svađaju i prepucavaju te umjesto beauty videa objavljuju one u kojima se žale ili opravdavaju, neki ipak (na svu sreću) i dalje snimaju makeup videe i dijele svoje znanje.

Profesionalni vizažist Robert Welsh u posljednje je vrijeme postao popularan na YouTubeu sa svojim makeup videima. Redovito objavljuje makeup tutoriale i dijeli korisne savjete. Sigurno ti je nekada izletio koji njegov video u kojem reagira na makeup rutine poznatih youtubera koji se bave šminkanjem.

U videima ne napada nikoga niti ćeš tu vidjeti dramu, već se kod reagiranja fokusira isključivo na makeup tehnike kojima se drugi koriste. Daje savjete kako neke stvari popraviti i zašto bi nešto trebalo drugačije. Njegov je kanal mjesto gdje možeš puno naučiti o šminkanju. Dotaknuo se i jedne stvari koja nam je posebno upala u oko. Korištenje korektora kao primera za kapke prije nanošenja sjenila. U videu 'Doing my makeup using techniques I hate round 2!' objasnio je kako ovo zapravo NE BI TREBALI raditi.
 

Koža ispod očiju je drugačija od kože na kapcima. Po Robertovom mišljenju, ne bi trebali koristiti korektor umjesto primera jer će se on uvući odmah u borice na kapcima i sjenila neće dugoročno izgledati jednako dobro koliko bi s primerom. Korektor ne blokira ulja koja se stvaraju na kapcima, a i većina korektora ima u sastavu neku vrstu ulja, što znači da dodaješ ulje na ulje i možeš očekivat će ti kapci izgledati masnije, a sjenila neće biti dugotrajna. Dotaknuo se i setiranja korektora na kapcima puderom u prahu. Ovo će pomoći da se ne stvaraju toliko masnoće, ali sjenila se u tom slučaju neće toliko lijepo blendati.

Dakle, primer za kapke je očito vrijedan kupovanja, pogotovo ako voliš raditi makeup lookove na očima koji se sastoje od boja i treba ti izdržati duže vrijeme.

Foto: YouTube/ Shutterstock.com - Michelle Aleksa/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Savršene boje lakove za nokte za ljeto: Essence ima rješenje - ove će istaknuti ten i izgledati baš ljetno

Konturiranje lica kremom za samotamnjenje – biste li se usudili probati ovaj neobični beauty trend?

Oni će sakriti baš sve nepravilnosti: Korektori s najvećim prekrivanjem – koji te neće razočarati

šminkanje robert welsh makeup kapci sjenila primer

Još vijesti