Slika nije pronađena

Koju ćeš boju ruža odabrati ovisi o puno faktora, ali neki koje možeš pratiti su primjerice tvoja boja kože ili kose, kao i oblik tvojih usana. To ne znači da će ti samo te boje ruža super stajati, već da će ti one stajati najbolje.

Trenutno je nošenje ruža za usne malo kompliciranije nego inače s obzirom da gdje god da idemo, moramo nositi masku, koja osim što nam prekrije usne pa se ruž ne vidi, djelomično ga zna i skinuti. No, kada se nađe situacija da ne moraš nositi masku i možeš pokazati svoj ruž, ovo je boja koja je najbolji izbor za tebe. Možeš se voditi nekim od ovih savjeta i biti sigurna da nećeš pogriješiti. Nemoj pokušavati SVE ove nabrojane faktore uzeti u obzir odjednom, već odaberi jedan koji ti se za određenu prigodu čini kao najbolji izbor. Najbolje je da se vodiš onime što u tom slučaju želiš naglasiti i što želiš da dođe do izražaja – bilo to boja očiju ili boja kose.

1.Koja ti je boja tena?
Jedan od najboljih načina za odlučiti koju boju ruža odabrati je da se vodiš time koje ti je nijanse ten. Ovisno o tome jesi li blijeda kao duh ili imaš cijele godine ten koji izgleda kao da si upravo došla s odmora na Havajima, postoje nijanse ruža idealne za tebe, koje će ti stajati bolje nego druge.
Cure koje imaju jako blijedu put ne mogu pogriješiti sa svjetlo ružičastim tonovima ruža, koraljnim, nude bojama i tamno, pomalo prljavo, crvenim bojama.

Oni kojima je koža između svijetle i preplanule, mogu se uvijek osloniti na jarko crvenu, ružičaste koje su negdje između svijetlih i jarkih, ružičasto-ljubičaste nijanse kao i svjetlo ljubičaste.

One pak cure koje uvijek izgledaju preplanule, koje imaju tamniji ten, mogu se osloniti na ruževe jarko ružičastih nijansi, crvene, kao i sve druge boje osim smeđih i ljubičastih – te dvije boje vam neće stajati toliko dobro.

2.Oblik usana i boja ruža

Kako bi odredila koji oblik usana imaš, pogledaj dobro i gornju usnu i odredi koja ti je od njih dvije veća, po tome ćeš moći odrediti kako najbolje staviti ruž. One cure kojima je punija i veća gornja usna trebale bi staviti nešto svjetliju nijansu na donju usnu, a mrvicu tamniju na gornju usnu. U ovome ti može pomoći korektor da sredinu donje usne učiniš svjetlijom i tako ju dodatno naglasiš. Izgledat će punije.

One cure koje imaju veću/puniju donju usnu trebaju samo staviti malo svjetlije nijanse na sredinu gornje usne. Bilo korektorom ili svjetlijim ružem, efekt će biti isti. U stvaranju nijansi ti može pomoći i olovka za usne.

3.Imaš li tanke ili pune usne?

Kod odabira ruža i ovo može igrati ulogu. Svi uvijek žele da im usne izgledaju što punije, jer to se smatra jednim od standarda ljepote koji su trenutno IN. Cure koje imaju tanke usne trebaju izbjegavati jako tamne nijanse ruževa, kao i one jarke nijanse, jer će te dvije samo učiniti da usne izgledaju još tanje. Možeš preko ruža staviti i malo sjajila kako bi ti usne izgledale još bolje – samo pazi da to ne radiš ako ćeš nositi masku.

Cure koje pak imaju punije usne trebale bi izbjegavati ruževe sa šljokicama, a za njih su idealne mat nijanse.

4.Boja kose i tena kod odabira boje ruža

Kod odabira ruža možeš se nekada voditi i ovim faktorom. Ovisno o tome u kojoj ti je nijansi kosa, ali i ten, ovo je boja ruža koja će ti najbolje odgovarati:

Tamna kosa i svijetli ten: jarko ružičasta, crvena, ljubičaste nijanse.

Plava kosa i svijetli ten: prljavo ružičasta, ljubičasto ružičaste nijanse, svjetlo ružičasta i 'scarlet' crvena.

Tamna kosa i tamniji ten: zlatne bež nijanse, oker boja, crvenkasto-narančaste nijanse i smeđe boje.

Plava kosa i tamniji ten: boja karamele, oker, jarko ružičaste (poput boje fuksije), ružičasta boja kože

Crvena kosa: koraljne boje, smeđe nijanse, tamno crvena na granici sa smeđom

5.Boja očiju i boja ruža

Ako se može odabrati boja ruža po tome koje ti je boje kosa, ima smisla da i boja očiju igra ulogu. A evo koja ti je boja po tome super izbor:

Smeđe oči: jarko crvene, smeđe i svjetlo ružičaste nijanse.

Plave oči: crvena.

Zelene oči: ružičasta i smeđa.

Sive oči: nude nijanse i ljubičaste.

Nadamo se da smo ti barem malo pomogli kod odabira boja ruževa! A oko beauty tema možeš pokupiti i neki savjet ove srijede, 24. ožujka, u 18 sati na Teenovom Instagramu. Tamo će u ovom terminu Youtuberice s Hej! kanala Dorotea i Magdalena pričati na liveu o beauty temama. Stavi si ovo u kalendar, bit će zabavno! Možeš i pripremiti ako imaš neko pitanje za njih, sigurno će ti rado pomoći.

Pogledajte još:

Kako da ti puder ostane na koži što duže - ova 4 savjeta će ti u tome pomoći

Proslavili su se s razlogom! 8 proizvoda za šminkanje i njegu o kojima se ne prestaje pričati - toliko su dobri

Najbolji puderi za kožu sklonu aknama i prištićima – ovih 7 prekrivaju sve i neće iritirati kožu

Moda odabir boje ruža šminka makeup boja ruža

Još vijesti