Slika nije pronađena

Izdvoji se iz gomile uz pomoć šminke. Ne u smislu da pretjeraš s nanošenjem proizvoda, već na način da isprobaš nešto drugačije. Nešto što se drugi boje napraviti jer se boje da će izgledati prenašminkano. Olovka za oči ili tuš u boji su savršeni za napraviti tu malu razliku i izgledati drugačije i posebno, ali s druge strane ne kao da si se spremila za izlazak.

Ne moraš uvijek nositi crni tuš na očima, pogotovo danas kada ima toliko puno izbora. Olovke za oči i tuševe možeš pronaći u svim mogućim bojama, a iako izgledaju malo strašno na prvu, lako ih je dodati u svoj look. Kada ih jednom počneš nositi, pitat ćeš se kako si do sada mogla biti toliko vezana samo uz crnu nijansu. Plava, ljubičasta, narančasta, bijela...koja ti je god boja draga, pokušaj napraviti neki make up look s njom. Ako nemaš ideje kako nositi ovakve boje, donosimo ti 7 načina na koje ih možeš ubaciti u svoju svakodnevicu.

Stavi boju samo na gornji kapak

Na apsolutno isti način na koji stavljaš crni tuš, stavi i tuš u boji. Povuci tanku liniju uz rub kapka i po želji napravi malo krilce sa strane, iako to možeš i preskočiti. Ovako ćeš imati malo šarenila, bez da jako upada u oči.


Kombiniraj crni tuš i olovku u boji

Zašto ne napraviti zanimljivu kombinaciju? Umjesto da ti cijeli kapak odjednom postane neke jarke boje, zadrži i standardni crni tuš, ali dodaj i nešto novo. Stavi tuš kako ga stavljaš i inače, a iznad njega s nekom olovkom u boji povuci još jednu liniju. Neće biti toliko puno boje koliko bi bilo da si stavila sjenilo preko kapka, ali će se vidjeti dovoljno za početak.


Stavi šljokičastu olovku u unutarnji kut oka

Umjesto da preko cijelog kapka povučeš neku boju, jer i to je za neke previše, možeš dodati malu količinu neke olovke u boji u unutarnji kut kapka. Biraj neke svjetlije boje, svijetlo plavu, žutu, svijetlo ružičastu... Ako koristiš mat olovku, nakon nje, dodaj mrvicu highlightera preko i izgledat ćeš wow.


Umjesto na gornji kapak, povuci liniju u boji ispod oka

Okreni sve naopačke i umjesto da staviš tuš kao inače na kapak, olovku u boji stavi ispod oka. Što je bliže moguće oku, stavi olovku u omiljenoj boji, a možeš je malo i izblendati da ne izgleda linija preoštro. Samo nemoj pretjerati s količinom, jer tanka je granica između 'slatko' i 'ludo'.


Obrubi cijelo oko bojom

Ovo je već korak dalje od svega ranije spomenutog. Za one koji se ne vole boja mogu zamijeniti klasik – umjesto da cijelo oko obrube crnom olovkom, napravi to nekom u boji, primjerice plavom ako imaš smeđe oči. Izbor boje je na tebi! I nemoj zaboraviti dodati maskaru na oči, jer ovako će ti trepavice biti još naglašenije nego inače.


Izbalansiraj boje uz dodatak sivkaste

Nisu svi okej s bojama, a ako ti je malo previše dodati neku jarku boju na oči i tako izaći iz kuće usred dana, malo zatamni i smanji intenzitet boje. Kada staviš tuš ili olovku na kapak, i izgleda ti previše upadljivo, prijeđi preko toga sivom bojom – biraj hoćeš li to napraviti sjenilom ili olovkom, i vidjet ćeš, izgledat će puno 'normalnije'.Stavi boju samo na trećinu oka

Umjesto da tuš ili olovku povučeš uz cijelu duljinu kapka, dodaj samo na vanjski rub, tj. na vanjsku trećinu oka. Dobro će se vidjeti, ali neće biti toliko intenzivno i uočljivo koliko bi bilo da si povukla liniju kao što inače stavljaš tuš. Nemoj zaboraviti staviti i uz donji vanjski rub oka!

Foto: Instagram/ Unsplash

M.T.

Pogledajte još:

Kako odabrati najbolje naušnice za sebe s obzirom na oblik lica?

S obzirom na to koje ti je boje kosa – ovo je boja odjeće koja će ti najbolje odgovarati

Što će biti IN u svijetu manikure u 2020. godini: Ovih će devet stilova lakiranja noktiju preuzeti glavnu riječ

boja šminka ideje šareno olovka za oči tuš za oči

Još vijesti