Slika nije pronađena

Društvenim mrežama svakodnevno se šire novi trendovi u šminkanju, no ovaj je svakako kontroverzniji od drugih. Naime, mnoge slavne djevojke, poput Belle Hadid i Kendall Jenner, krase podignute obrve i zavodljive bademaste oči koje su dodatno naglašene šminkom.

Nećemo ulaziti u to je li njihov izgled prirodan ili djelo estetskih popravaka, no one su nesumnjivo inspiracija mnogim drugim ženama koje se odlučuju otići pod nož kako bi dobile sličan izgled. No, za one koji žele privremeni efekt, pojavio se i make up trend koji uključuje i brijanje obrva.Kako biste postigli ovaj izgled, ne treba vam previše znanja o šminkanju, već samo vješta ruka, praksa i malo odvažnosti. Za početak, savjetuje se kako treba započeti s neutralnom bojom sjenila u pregibu očiju kako bi se definiralo područje kapka. Za ovaj korak možete koristiti i bronzer kako bi vam make up bio ujednačen. Ta se boja zatim produljuje malo izvan područja kapaka, sve do ruba obrve. U unutrašnjem dijelu kapaka možete nanijeti bilo koju svjetlu nijansu koju želite. Kada se te boje lijepo sjedine, nanese se tanka linija tušem prema gore i izvan područja kapka, takozvani 'winged eyeliner', ali se tuš nanese i unutarnji kut oka. Upravo će ta tehnika značajno doprinijeti efektu bademastih očiju. Ukoliko niste vješti s tušem, sličan se efekt može postići i tankom četkicom i tamnijim sjenilom. Nakon maskare, na vanjski kut oka nanesu se parcijalne trepavice koje će oči dodatno podići.
Sada, kada ste vizualno podigli oko, morate isto učiniti i s obrvama. Stoga, slijedi najkompliciraniji i najkontroverzniji korak ove tehnike – brijanje obrva. Cilj je riješiti se prirodnog luka vaših obrva. Nasreću, to znači kako nećete morati brijati cijele obrve, već samo vanjski dio luka. Nakon što ste se riješili luka, obrve treba iscrtati tako da idu prema gore, to jest da prate liniju vaših, sada podignutih, očiju. Nakon toga, make up look je gotov, a ako ste sve ispravno odradili, drastično ćete promijeniti svoj izgled.

Naravno, ovaj 'fox eyes' izgled može se postići i bez korištenja britvice, ali će rezultati biti vidljiviji i dramatičniji ako se usudite odreći se par dlačica. Cijeli tutorial koji detaljno objašnjava korake možete vidjeti ovdje.M.B.

Foto: Instagram/Youtube/ Instagram printscreen

Pogledajte još:

Novi trend na Instagramu koji je pokrenula Kendall Jenner – psiholozi upozoravaju da je zabrinjavajuć

Bella Hadid vraća u modu ove godine 3 trenda za koja smo se nadali da ih više nikada nećemo vidjeti

Koja je celebrity djevojka najljepša na svijetu? Plastični kirurg je proučio njihova lica i donio presudu

obrve fox eyes bella hadid bademaste oči trik Kendall Jenner

Još vijesti