Slika nije pronađena

Niti jednu dlaku s lica nije maknula već neko vrijeme, a kako sada izgleda i kakvo joj je to cijelo iskustvo, prati objavama na svom Instagram profilu.

Eldina Jaganjac je mlada cura iz Kopenhagena za koju vjerojatno nisi čula, ali bi trebala. Širi malo drugačiju poruku curama nego što to rade svi ostali. Brijanje tijela i micanje dlaka sa svih mogućih mjesta se danas smatra standardom ljepote, nečime što cure trebaju raditi jer inače ih se ne doživljava lijepima, već zapuštenima. Ali Eldina radi suprotno. Ona širi poruku djevojkama kako je i skroz u redu da ne briju/depiliraju/čupaju dlake, već da ako im se to ne radi ili ne žele – da jednostavno ne rade. I ona se sama našla pred dvojbom kada je krenula s ovim projektom.

Bila je frustrirana činjenicom da cure moraju micati dlake s lica bez zapravo ikakvog dobrog razloga. Jednostavno zato što je društvo tako odredilo, dok za dečke ne vrijedi isto pravilo.

 

 

I tako je Eldina odlučila biti svoja i raditi onako kako se njoj sviđa. Bitno je naglasiti da ona nije protiv brijanja i micanja dlaka, već samo želi da svaka djevojka na svijetu može donijeti tu odluku sama za sebe bez da se osjeća grozno ili ružno ako odluči ne micati dlake. Eldina je tako prestala čupati obrve, dlačice iznad usne te općenito dirati dlake na svom licu i pustila ih je da rastu.

Nekima će ovo biti totalno kul, drugima ružno, ali baš zato Eldina želi potaknuti djevojke da rade što žele i rade sa svojim dlakama što žele. Svatko bi trebao imati pravo odlučiti kako će se odnositi prema svom tijelu, a ako nekome ne smetaju dlačice, ne bi ih ni trebao micati samo zato jer to netko drugi ne smatra lijepim. To je tvoje tijelo, a tuđa mišljenja o njemu su nepotrebna – jer zašto bi ikome smetalo ako ti imaš nepočupane obrve ili dlačice iznad usne.

Pogledajte još:

Dlačice na bradavicama – je li to normalna pojava ili ne? Što s njima ako ih imaš?

Redovito pojavljivanje osipa i crvenila nakon brijanja nije slučajnost – ovo su greške koje radiš

Nije lako biti žena – 6 'čudnih' mjesta s kojih cure uklanjaju dlačice

brijanje eldina jaganjac instagram dlake na licu standard ljepote