Slika nije pronađena

Sofie Petersen dala je upravo podigla ljestvicu za lude trepavice. Podijelila je nekoliko fotografija na kojima ima guste trepavice koje podsjećaju na žicu za pranje posuđa.

Ona na Instagramu ima više od 27 tisuća followera i u svima njima je probudila nelagodu. Njeni postovi dobili su tisuće lajkova i nekoliko desetaka komentara. Njezina interpretacija lude šminke za oči nadilazi uobičajene ekstenzije trepavica. Također, eksperimentirala je sa svojim izgledom zalijepivši štapove, ogledala, pa čak i igle na kapke.
Usprkos njezinoj ljubavi prema modi sigurno je za reći da ta praksa nije sjajna za zdravlje očiju. Lijepljenje bilo kojeg predmeta (čak i lažnih trepavica) na kapke može oslabiti i uzrokovati ispadanje vaših prirodnih trepavica.
'Proces lijepljenja i uklanjanja lažnih trepavica može oštetiti vaše stvarne trepavice ili čak rezultirati trajnim gubitkom trepavica', rekla je Roshini Rajapaksa, doktorica medicine na Medicinskom fakultetu NYU-a. 'Ekstenzija trepavica mogu dovesti i do infekcije rožnice ili očnih kapaka, alergijskih reakcija ili natečenih kapaka ako ste osjetljivi na ljepilo, koje može sadržavati iritantne kemikalije, a sastojci u ljepilima i sredstvima za uklanjanje trepavica nisu strogo regulirani', dodala je. U konačnici, Sofin look može biti zabavan, ali ne treba ga pokušavati rekonstruirati kod kuće.

U nastavku ispunite anonimnu anketu...Foto: Instagram/ Playbuzz/ Freepik

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

[WTF] Modni dodatak koji se predstavlja kao zaštita za sezonu gripe – svi su zbunjeni

ASOS je ovog puta oduševio djevojke – prodaju menstrualne gaćice uz koje ti ne treba uložak ni tampon!

Influencericu brend tražio da za sponzorirani video zapali vlastitu kosu – je li pristala?

trend zastrašujuće anketa cool trepavice beauty omg

Još vijesti