Slika nije pronađena

Završili su jubilarni, peti po redu Foto dani mladih, najizazovniji i najveći do sada! Po prvi puta Foto dani mladih imali su regionalni karakter, a razni popratni programi, natjecanja, izložbe i edukacije bili su bogatije nego ikad.

'Okupilo se preko 70 sudionika, a u cijeloj organizaciji sudjelovalo je gotovo 180 mladih zaljubljenika u fotografiju. Uz to treba dodati gotovo 70 učenika na radionicama te oko 400 posjetitelja glazbenog programa. Ovo su impresivne brojke za sve nas, mlade volontere koji radimo u organizaciji i zbilja veliki jubilej za projekt pokrenut u drugom razredu srednje škole', istaknuo je Filip Trezner, organizator projekta.

Grad Karlovac postao mjesto okupljanja najboljih mladih fotografa

Grad Karlovac zahvaljujući Foto danima mladih u 6 dana, od 7. do 12. lipnja, postao je umjetnička galerija i mjesto okupljanja najboljih mladih fotografa iz regije. U gradu su otkrivene nove lokacije, oživljen je stari drveni most, noćnim izložbama obogaćeni su karlovački parkovi, a u glazbenom programu uživali su mnogobrojni posjetitelji. Ono najvažnije, karlovčani su odlično ugostili i prihvatili sve zaljubljenike u fotografiju i projekt, a mladi sudionici su to vratili na najbolji mogući način, vrhunskom fotografijama grada!

Sara Filipa Delić, Nika Mokos i Hanah Šoprek pobjednice su 5. Foto dana mladih!

Titulu najboljih fotografkinja 5. Foto dana mladih odnijele su Sara Filipa Delić kao najbolji autor Foto dana mladih te u kategoriji turističke fotografije, Hanah Šoprek u kategoriji umjetničke fotografije i Nika Mokos u kategoriji reklamne fotografije. Stručni žiri u sastavu direktora Canon Hrvatske Ivana Matića te dvije cijenjene fotografkinje Barbare Šarić i Lili Zaneta, složio se da je ovogodišnja konkurencija bila izuzetno jaka, a fotgrafije iznad svih očekivanja. Nakon dugog vijećanja, odabrali su najbolje radove i proglasili pobjednice 5. Foto dana mladih.


Pobjednička fotografija Sara Filipa Delić


Pobjednička fotografija Hana Šoprek


Pobjednička fotografija Nika Mokos

Sara Filipa Delić, učenica 3. razreda jezične gimnazije iz Knina, na Foto danima mladih prvi se puta susrela s turističkom fotografijom. Odnijela je pobjedu upravo u toj kategoriji te je proglašena najboljom mladom autoricom festivala. Fotografirati je počela s 14 godina, a najviše voli umjetničku i portretnu fotografiju. Uz fotografiju, ova simpatična srednjoškolka u slobodno vrijeme voli pomagati ljudima, a još uvijek nije odlučila hoće li studirati socijalnu pedagogiju ili upisati Akademiju dramske umjetnosti.

'Pobjeda na Foto danima mladih mi je, vjerujem, odskočna daska za dalje, kao i veliko ohrabrenje i poticaj.  Nadam se da ću upravo zbog sudjelovanja i pobjede na 5. Foto danima mladih moći napredovati u onome što radim. Ovo je bila odlična prilika za učenje o fotografiji i za stjecanje novih prijatelja koji će biti uz tebe, u što sam se i sama uvjerila, bez obzira što smo svi jedni drugima ujedno i konkurencija. Posebno sam  zahvalna svojim modelima koji su mi uvelike pomogli i svima onima koji su me naučili o mnogim stvarima vezanim za moj najdraži hobi – fotografiju', istaknula je Sara Filipa Delić pri preuzimanju nagrade.

foto dani Nagrade fotografije

Još vijesti