Na mobitelu

Mobitel ti je uvijek tamo gdje si i ti. Teško da ćeš negdje otići, a da ga nećeš imati sa sobom. Iako ti mobitel je uvijek u torbici ili u ruci, to ne znači i da ćeš Internet uvijek imati pri ruci. Tko zna što se može dogoditi i zato je najbolje ove stvari imati pofotkane i spremljene.

U galeriji na mobitelu sigurno imaš tonu fotki koje ti zapravo uopće ne trebaju i koje moguće nećeš više nikada niti pogledati. Brisanje nepotrebnih fotki iz galerije je nešto što nitko od nas ne radi redovito koliko bi trebao i onda nam se nakupi tona smeća, a kada nam neka fotka i treba, ne možemo ju pronaći. Uz sve te nepotrebne fotografije, nije loše imati i neke korisne. Staviti ih u omiljene, poseban folder ili ih na bilo koji drugi način odvojiti od ostalih fotografija, tako da ih uvijek možeš pronaći. Za razliku od 150 selfija, ovih 10 fotografija bi ti s vremena na vrijeme mogle biti korisne.

1.Radno vrijeme tvog doktora i broj telefona za narudžbe
Nije loše poslikati informacije na vratima kod doktora i zubara. Na jednom mjestu ti piše sve – kako radi, telefon za naručivanje, adresa, sve bitne informacije. Ovako nećeš morati iskopavati te info kada ti zatrebaju, već ćeš ih uvijek imati tu pri ruci.

2.Raspored sati
Nije loše poslikati raspored sati, pogotovo sada na početku godine. Kasnije ćeš ga vjerojatno naučiti napamet, ali ako zatreba, imaš ga tu pri ruci.

3.Wishlista iz dućana
Sigurno kada ideš po DM-u, Zari ili bilo kojem drugom dućanu, vidiš neke fora stvari koje možda ne možeš sada kupiti ili ti ovog trena ne trebaju, a znaš da će ti nekada trebati. Poslikaj ih! Tako kada ti primjerice ponestane šampona, možeš se sjetiti koji si to gledala da si kupila. Možeš si na isti način spremati i preporuke proizvoda iz različitih grupa na društvenim mrežama.

Romantiziranje svakodnevice Romantiziraj školu i učenje ove školske godine: 15 načina kako možeš uljepšati dane u školskoj godini

4.Bilješke za učenje u danima prije testa
Kada dolazi neki test, poslikaj bilješke iz kojih učiš. Naravno ne sve, nego samo one dijelove koji te posebno muče i koje ne možeš zapamtiti. Ovako ćeš ih moći lako izvući i pročitati još koji put dok primjerice čekaš javni prijevoz koji kasni. Puno lakše nego kopati po papirima.

5.Fotku lokacije gdje si parkirala auto
Netko tko ima vozačku, može iskoristiti i ovaj hack kada ide u neke veće shopping centre gdje je gužva i veliko parkiralište. Poslikaj gdje si parkirala auto i kada ćeš ići doma, nema razmišljanja niti šanse da se izgubiš ili lutaš po parkiralištu.

6.Proizvod/čokolada/šminka/parfem koji ti je bio jako dobar
Imala si neki super puder, maskaru, parfem, bombonjeru ili sok – da ne zaboraviš koji je to točno proizvod bio, kada ga potrošiš, poslikaj pakiranje. Tako ćeš uvijek znati da ti je to jedan od favorita i lakše mu se vratiti. Garantirano ćeš ga inače zaboraviti.

7.Kada si u potrazi za dobrim trapericama ili bilo kojim drugim komadom – opcije iz svakog dućana
U shoppingu si i tražiš nove traperice ili novu zimsku jaknu? I tu ti fotke i galerija mogu dobro doći. U svakom dućanu gdje pronađeš neki komad koji ti se sviđa, isprobaj i poslikaj – proizvod i cijenu. Kada obiđeš sve dućane, imat ćeš na jednom mjestu sve proizvode koji su ti zapeli za oko, možeš ih sve proći i odabrati najbolji.

8.Outfit koji ti super stoji i u kojem se osjećaš top
Kada složiš neku odjevnu kombinaciju koja ti je baš odlična, stani ispred ogledala i poslikaj se u njoj. Nekada kasnije, kada budeš bez ideja što obući, a treba ti nešto u čemu ćeš izgledati odlično, imat ćeš provjereni outfit. U kriznim situacijama kao da nam mozak zablokira, ovo će tada pomoći.

9.Bitne informacije s ploče koje je profa napisala
Datumi i slične tehničke informacije koje će ti trebati je bolje poslikati nego zapisati negdje u bilježnicu. Šanse da ćeš to kasnije naći su puno veće ako ti je fotka u galeriji nego bilješka u nekoj od bilježnica.

10.Fotka lozinke za Internet
Poslikaj Wi-Fi lozinku doma, kod bake, kod dečka, gdje god da često boraviš. Nije loše ovo imati uvijek tu negdje da ne moraš kopati i tražiti kada ti zatreba. Lozinka je nekada zapisana na dnu Wi-Fi uređaja, a nekada je i na papiriću (koji se pogotovo lako zagubi), ovako ti je uvijek na sigurnom u mobu.

Fotkanje Top 5 najčešćih greški koje radimo kada fotkamo s mobitelom – i uništimo si fotke

fotografije galerija na mobitelu korisne fotografije informacije imati pri ruci pofotkati Organizacija stvari koje nije loše pofotkati

Još vijesti