Slika nije pronađena

Putovanje sa školskim kolegama je uspomena koju nosimo cijeli život, ali i prilično velik izdatak za naše roditelje. Ako uzmemo u obzir sve troškove koje moraju pokriti tijekom školske godine, iznos od par tisuća kuna za putovanje je pravi 'šlag na tortu'.

Financije ove godine neće zadavati glavobolje roditeljima učenika osmog razreda Osnovne škole 'Branko Ćopić' u Donjim Agićima u BIH jer se njihova razrednica i nastavnica engleskog jezika Alena Longić pobrinula da cijeli razred osmaša na ekskurziju ode potpuno besplatno!

'Bez obzira na to što gotovo svi roditelji djece u mom razredu nakon rata nemaju posao već žive od zemljoradnje i poljoprivrede, ja poznajem njihovu odgovornost i domaćinsku kulturu, tako da znam da bi oni našli način da uplate ekskurzije' objasnila je Alena Longić dodavši da je bilo potrebno prikupiti 3000 maraka za 15 učenika prenosi portal novi.ba

Nastavnica se obratila obitelji u Njemačkoj koja je koristila moć društvenih mreža. Ljudi su uplaćivali koliko su željeli, po 10, 20 eura, a u cijelu akciju su se uključile i neke domaće firme. U početku je bilo zamišljeno da se smanje troškovi, ali je sve otišlo mnogo dalje i naposljetku su se pokrili svi troškovi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: novi.ba
I.N.

Pročitajte još:

Zbog novog pravilnika osnovne škole odustale od višednevnih ekskurzija

Ekskurzija za pamćenje - profesor izbacio osmaše iz sobe usred noći

Nema više ekskurzija i školskih izleta? Novi pravilnik zakomplicirao proceduru

ekskurzija razrednica Škola

Još vijesti