Slika nije pronađena

Roditelji dijela djece iz OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici požalili su se zbog maturalnog putovanja na koje bi njihova djeca trebala ići. Tvrde kako se, kao i do sada, ništa nije promijenilo u izboru destinacije te da roditelji i djeca nisu imali pravo odlučivanja.

Ističu kako je cijena od 1420 kuna za maturalac u Istri previsoka te da je njihova škola poznata i po tome što u njoj ima dosta gladne djece te da je stoga neprikladno organizirati maturalno putovanje po navedenoj cijeni.

Međutim, ravnatelj škole Zdenko Ilečić optužbe ovih roditelja naziva zlonamjernim dodajući kako je škola riješila problem gladne djece te da su roditelji imali pravo odlučivanja o maturalcu, navodeći kako je škola poštivala Pravilnik.

S druge strane roditelji koji su nam se javili redakciji Index.hr-a, ističu da je njima već godinama onemogućeno predlaganje destinacije maturalca i izvanučioničke nastave i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

Dodaju kako se na maturalna putovanja i škole u prirodi odlazi preko jedne te iste agencije već godinama te da je uvijek na stolu isključivo samo jedna ponuda koju kako navode, mogu uzeti ili ostaviti.

Dodaju i kako u njihovoj školi ima siromašnih učenika koji nemaju ni za hranu pa je škola osigurala topli obrok za 25 učenika. Tako je kažu, sam ravnatelj izjavio za jedne novine.

'I onda dobijemo ponudu za maturalac u Pulu i Rovinj za 1.420,00 kuna' kažu roditelji smatrajući to neprimjerenim.

Ima li i u vašoj školi sličnih problema?

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor/foto: Index.hr
I.N.

Pročitajte još:

Nema više ekskurzija i školskih izleta? Novi pravilnik zakomplicirao proceduru!

Ekskurzija za pamćenje - profesor izbacio osmaše iz sobe usred noći!

ekskurzija Škola