Slika nije pronađena

Nakon HRT-ova priloga o socijalnoj trgovini u Vukovaru koja je ostala bez zaliha, u cijeloj Hrvatskoj pokrenute su humanitarne akcije kojima se prikupljaju namirnice za trgovinu u kojoj se opskrbljuje 900 socijalno ugroženih Vukovaraca.

Javljaju se ljudi koji žele pomoći donacijama, uplatiti novac za one koji su na rubu gladi, a donacije su donijeli i zagrebački gimnazijalci. Učenici i profesori X. gimnazije Ivan Supek iz Zagreba organizirali su akciju prikupljanja donacija te su u socijalnu samoposlugu u Vukovaru dopremili hranu i druge potrepštine.

Učenici su pakete i vrećice krcate namirnicama iz autobusa kojim su doputovali unijeli u prostorije samoposluge, čije će police opet biti popunjene tjesteninom, brašnom, šećerom, sokovima, uljem, čokoladom, igračkama...

Tužno je to, žao mi je tih ljudi. Nama je normalno da imamo tri obroka dnevno i da jedemo što i kad želimo. Strašno je kad vidiš da neki nemaju što jesti”, rekla je gimnazijalka Lana Bosak.

Objašnjavajući kako su organizirali humanitarnu pomoć vukovarskoj samoposluzi, u koju po hranu dolazi i obitelj Terzić, Nikolina Talargić, profesorica povijesti iz zagrebačke škole, kaže da je sve počelo medijskim istupima Magdalene Terzić koja nema što dati jesti svojoj djeci.

Ako djeci pružite priliku, ona mogu sve napraviti. Kap dobrote i zrno ljubavi nikome nisu odmogli. Došlo nas je 45, a skupili smo najbolje što smo mogli”, rekla je Talargić.

Učenici X. gimnazije već godinama u okviru Dana škole dolaze u Vukovar te uče i o povijesti grada. Najavljuju i da neće stati s ovom akcijom te već rade na stvaranju mreže 12 škola od kojih bi svaka jedan mjesec osiguravala donacije samoposluzi za ugrožene Vukovarce.

Prilog možete pogledati ovdje.

L.B./izvor: HRT

foto: screenshot/HRT

x. gimnazija ivan supek Vukovar Socijalna samoposluga donacije

Još vijesti