Slika nije pronađena

Na inicijativu profesorice hrvatskog, Lilijane Radobuljac nastao je video u trajanju od skoro sedam minuta u kojem su učenici prvog i trećeg B razreda Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru ispričali povijest nastanka Dana žena.

Kao što je i za očekivati, u tom razredu je jedna učenica, Stella. Svi ostali su dečki. Stella i još sedam dečkiju sudjelovali su i u izradi ovog videa. Njihov cilj je bio prisjetiti se svega onoga što su žene kroz prošlost morale proći kako bi danas imale osnovna ljudska prava, ali jednakost još nisu u potpunosti postigle. Zato je važno učiti iz povijesti...


Da citiramo Stellu iz videa: 'Danas žene diljem svijeta obilježavaju svoj dan, slave povijesne uspjehe junakinja svojeg doba koje su gnjevno marširale ulicama i svjesno se izložile nasilju kako bi mi danas imale osnovna ljudska prava. Ona nam nisu jednostavno poklonjena, iza njih stoji žestoka, krvava i teška borba'.


Iznimno je ponosna bila i Lilijana Radobuljac, profesorica koja je na svojem Facebook profilu napisala: 'Jednom će oni vladati svijetom, a ja ću u mirovini razmišljati kako je to baš dobar svijet'.

Pa sretan vam Dan žena!


Foto: YouTube/Screenshot

M.Z.

Provjeri još...

Bliži se Dan žena: zanimljive činjenice o nježnijem spolu!

A tko ne kasni u školu? Evo u što se dan može pretvoriti zbog malo dužeg spavanja! VIDEO

VIDEO Preludo - zagrebački učenici snimili svoju verziju filma 'Sam u kući'

Učenici Vukovar Dan žena video film

Još vijesti