Putovanja

Najvrjednije stvari u životu ne možemo kupiti novcem. No ne ćemo se lagati, novac bez njega je isto tako težak i nemoguć.

Pa može li novac kupiti sreću? Ovisi koji su vam prioriteti u životu. Nije samo poanta u potrošnji na prolazne materijalne stvari, već na nešto što se može shvatiti kao ulaganje u sebe i u to da narastete kao osoba.

U nastavku vam donosimo 3 stvari na koje se uvijek isplati potrošiti novac.

1. Izleti, putovanja i nova zanimljiva iskustva

Životna iskustva donijet će puno više sreće nego nešto materijalno. Možete kupiti divnu torbicu ili divnu haljinu, ali kroz sezonu ili dvije ćete ih iznositi i baciti – ako baš ne u koš, onda u neke skrivene kutke svog ormara. S druge strane, s izletima i putovanjima nije tako. To su iskustva i uspomene koje ostaju zauvijek. Nikada ne učite bolje i više nego na putovanjima, na kojima upoznajete nove okoline, ljude, običaje i proživljavate neočekivane avanture.

2. Pokloni za najdraže ili donacija u dobrotvorne svrhe

Novac potrošen na druge ljude rezultira većom srećom i zadovoljstvom, nego trošenja na samo sebe. Pa ima li boljeg osjećaja od onog kad vidite osmijeh na licu osobe do koje vam je stalo, a koji je tu zato što ste joj vi nešto poklonili. Sreća je u darivanju, ne samo onih koje volimo, već i onih koje zapravo ne znamo, ali trebaju našu pomoć.

3. Ulaganje u slobodno vrijeme za sebe

Ponekad se čini kako je teško pronaći vrijeme za sebe, bilo za odmor ili hobije. Najbolje što možemo učiniti za svoje mentalno zdravlje je da si priuštimo ono što će na neki način promijeniti našu ustaljenu rutinu i nakon čega ćemo se osjećati odmornije i svježe. Bilo da je to običan odlazak na masažu ili bilo da ulažemo u bavljenje s nekim hobijem koje nas uistinu čini sretnim. No, takvi mali luksuzi čine nas ispunjenijima i zadovoljnijima na duge staze.

 

na što vrijedi potrošiti novac sreća se može kupiti novcem ulaganje u putovanja ulaganje u nova iskustva Darivanje dobrotvorne svrhe donacije ulaganje u slobodno vrijeme za sebe

Još vijesti