Slika nije pronađena

Uhvatiti pravi kut kako bi ti lice izgledalo mršavije? Odabrati onaj filter koji će tvojoj koži dati izgled preplanulog tena? Selfiji su se pretvorili u digitalnu umjetnost...

Stoga ne iznenađuju podaci najnovijeg istraživanja koji kažu da trošimo previše vremena na fotografiranje – samih sebe. Mladi između 16 i 25 godina potroše i do 5 sati tjedno na pripremanje za fotkanje, fotkanje i uređivanje selfija, tvrdi anketa tvrtke FeelUnique.

Direktorica kompanije, Newby Hands, tvrdi: Ne radi se o tome da postajemo nacija narcisoidnih osoba, nego je to novi način za dijeljenje ideja i inspiracije. Čin fotografiranja selfija je široki fenomen.

U prosjeku okidamo 3 fotografije dnevno, a za svaku je potrebno i do 16 minuta: to je gotovo sat vremena dnevno. Najviše vremena potrošimo na hvatanje pravog osvjetljenja, kuta kamere, šminku, frizuru...

Osim toga, fotografiranje selfija je odličan način odugovlačenja: uređivanje fotki i pregledavanje Instagrama zabavniji su od pisanja seminara i zadaće.

No, stručnjaci upozoravaju da je ideja samopouzdanja vezanog uz selfije postala zabrinjavajuća. 22% ljudi priznalo je da osjećaju navalu sreće kad im netko lajka fotografiju i da im objavljivanje fotografija on-line podiže samopouzdanje. Jedna osoba od njih pet čak je priznala da su se malo provokativnijim selfijima poslužili kako bi natjerali bivšeg partnera da požali zbog raskidanja veze.

Još više zabrinjava što je 27% djevojaka priznalo da brišu selfije unutar nekoliko minuta ako ne dobiju dovoljno 'lajkova' na društvenim mrežama.

L.B./izvor: The Tab

foto: arhiva

Pročitajte još...

...27 tisuća volti napona: Tinejdžerica poginula snimajući 'ultimativni' selfie...

...Nikad više Forever Alone: 'selfie ruka' s kojom na svakoj fotki izgledate kao da imate prijatelja...

...Kakav štap, kakve četke – predstavljamo vam 'selfie' cipele!...

selfiji istraživanje 5 sati tjedno samopouzdanje raste sa selfijima

Još vijesti