Slika nije pronađena

Kada idemo okinuti 'sebić' točno znamo koje nam svjetlo odgovara, koja poza, iz kojeg kuta te koja nam lokacija najbolje odgovara. Nažalost, stižu obeshrabrujuće vijesti za sve kojima je slikanje selfija hobi.

Novo istraživanje objavljeno u Social Psychological and Personality Science kaže da osobe koje okidaju puno selfija često precjenjuju svoju atraktivnost i `zgodnoću`, a drugi ih uglavnom smatraju narcisima.

Istraživanje je provedeno u Torontu na 198 studenata koji su bili raspoređeni na one koji često okidaju selfije i na one koji to ne rade. Svi oni su morali fotkati sami sebe mobitelima, ali su ih fotkali i znanstvenici. Nakon toga su ih zamolili da izaberu fotke za koje misle da bi njihovi frendovi obavezno lajkali.


Selfiji koje su izabrali nisu bili bolje ocijenjeni od fotki koje su znanstvenici fotkali što je pokazalo da ljudi precjenjuju svoju privlačnost na selfijima. Stručnjaci kažu da se radi o vlastitoj percepciji, a i znanstveno je dokazano da smo sami sebi četiri puta ljepši nego drugim ljudima.


Nakon ovih rezultata slijedi savjet: fotkajte selfije, ali nemojte ih previše dijeliti ako ne želite da drugi steknu dojam da ste teški narcis.


I.P.

Pročitajte još:

Totalni hit: selfie iz Dubrovnika poharao društvene mreže

Program koji zna koliko će tvoj selfie skupiti lajkova

Cure postale predmet sprdnje nakon što su cijelu tekmu snimale selfije

selfiji selfie manijaci selfie