Slika nije pronađena
Piješ li kavu ili možda energetska pića u školi? Ove škole to su odlučile zaabraniti, a sve da bis ačuvale zdravlje svojih učenika, ali i profesora.

Učitelji i učenici u Južnoj Koreji više neće smjeti konzumirati kavu, energetska pića i sve ostale kofeinske napitke u prostorima škole, donosi Independent. Njihova vlada zabranila je prodaju i konzumiranje kofeinskih pića, a sve u sklopu kampanje Ministarstva za lijekove i sigurnost hrane.

via GIPHY


Spomenuta zabrana odnosi se na sve kafiće i aparate s kavom u osnovnim i srednjim školama, ali i na fakultetima. To znači da je svakom osnovnoškolcu, srednjoškolcu i studentu zabranjeno konzumirati bilo kakve kofeinske napitke u prostorima škole.

Ministarstvo Južne Koreje ovu mjeru opravdava brigom o zdravlju profesora, ali prvenstveno učenika.

Smatraju da pretjerano konzumiranje kave i kofeinskih pića kod učenika (pogotovo u osnovnoj školi) uzrokuje vrtoglavicu, brži rad srca srca, poremećaje spavanja i anksioznost, a oni se okreću kavi i energetskim pićima sa željom da ostanu budni i budu koncentriraniji na satovima, odnosno predavanjima.

via GIPHY


U Južnoj Koreji već su zabranjene sve reklame koje promoviraju nezdravu hranu i pića te se ne smiju prikazivati u periodu kad djeca najvjerojatnije gledaju TV.

Reci nam u anketi ispod što ti misliš o ovoj odluci Južne Koreje - je li zabranjivanje kave i energetskih pića u školama dobra ideja ili nema smisla?Foto: Unsplash/Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

WOW Ova škola je umjesto kažnjavanja uvela meditaciju – što ti misliš o tome? ANKETA

Srednjoškolci poručili ministrici kakvo obrazovanje žele – slažete li se s njima? ANKETA

Među najboljima smo u Europi – pogledaj koliko stranih jezika zna svaki hrvatski srednjoškolac

Učenici Kava Škola

Još vijesti