Slika nije pronađena

Da je upravo to 'škola za život' dokazuje i činjenica da u program uvodi novi kurikulum pod nazivom 'agrotehničar' u kojem učenik dobiva znanja iz općeg područja poljoprivrede s mogućnošću opredjeljenja za pojedinu granu poljoprivrede i dodatnu specijalizaciju. S praksom!


via GIPHY


Svrha ove nabave je upravo to – učenje za život jer škola već ima voćnjak i vinograd pa će učenici moći steći znanja i vještine nužna za uzgoj i obradu voća. Uz novi pogon, koji se sastoji od uređaja za mljevenje i prešanje voća, raznih tankova, pasterizatora i punilice, učenici će moći doći do gotovog proizvoda u voćarstvu. Koristit će se u praktičnoj nastavi i vježbama učenika u zanimanjima poljoprivredni tehničar – opći i poljoprivredni gospodarstvenik.

Vrijedan je 584.030,25 kuna, a uz popratne radove investicija je vrijedna ukupno oko 650.000,00 kuna, piše na službenim stranicama Gospodarske škole Čakovec.


Svečanom otvorenju pogona su prisustvovali, osim službenika i dužnosnika Međimurske županije, učenici i nastavnici koji su i prezentirali proizvodni proces.


Proizvode će koristiti isključivo za vlastite potrebe, ali će ih u svakom slučaju biti dovoljno – jer, primjerice, samo jabuke dobivaju sa 600 stabala, a od kilograma jabuka uspiju iscijediti oko 7 dcl soka, rekli su učenici za Međimurske novine.


Sasvim logičan potez s obzirom na to da se upravo u Međimurju uzgaja najviše jabuka u Hrvatskoj, ali svejedno njihov uspjeh nije zbog toga manji. Oni su i dalje prvi koji su uspjeli takvu vrstu uređaja nabaviti i zato s nestrpljenjem očekujemo nove generacije voćara. A tek vinara... Naime, učenici iste škole u vinskom podrumu svladavaju i procese izrade vina.

Možemo samo reći da im malo zavidimo, a zavidite li im i vi? Jer to je 'škola za život'...

Foto: Međimurska županija/ss-gospodarska-ck.skole.hr/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

PRECOOL Učenici i profa zajedno u bendu najoriginalnijeg naziva ikad – pazi kako ga izgovaraš

'Nemate dvoranu? Zato imate livadu' slučaj otkrio koliko škola ima problem s održavanjem nastave tjelesnog

Srednjoškolci poručili ministrici kakvo obrazovanje žele – slažete li se s njima? ANKETA

wow gospodarska škola čakovec jabuka sok Vinski podrum Škola za život Međimurska županija