čokolade

Znamo da postoji mliječna, tamna i bijela čokolada, a od prije par godina na tržište je došla i ružičasta ruby čokolada. Ispada da postoji još jedna vrsta čokolade, a da to nismo niti znali.

I to čak od 2006. godine! Ako kao i mi tek sada prvi put čuješ za ovo, vrijeme je da saznaš i da ju isprobaš. Na tržištu uz sve dobro nam poznate čokolade može se kupiti i 'blonde' čokolada ili kako ju neki zovu, zlatna čokolada. Nije napravljena od zlata niti ima čestica zlata u sebi već je to ime dobila zbog svoje boje. Blonde čokolada je otkrivena sasvim slučajno, a okusom je drugačija od ostalih čokolada. Nastaje zapravo od bijele čokolade, pa ako si fan, onda ćeš biti i fan ove. Nastaje zapravo tako da se bijela čokolada karamelizira, piše Food52. Ima puniji okus od bijele čokolade, a osjeti se i karameliziranost. Prilično je slatka, ali takva i treba biti, ipak je čokolada.

Proizvođač čokolade Valrhona, koji je slučajno otkrio kako napraviti blonde čokoladu, čuvao je svoju tajnu godinama i zato nije bila popularna i znana svijetu, sve do prije par godina, jer osim što je nije bilo puno proizvedene, cijena joj nije baš kao ostalim čokoladama. Sada polako sve više ljudi saznaje za nju i ako ju nisi probala, kada ju negdje vidiš, definitivno testiraj. Čokoladoljupci neće požaliti.

Pogledajte još:

Koja je najfinija čokoladica na svijetu po izboru običnih ljudi? Lista top 5 najomiljenijih

Čokoladna eksplozija u šalici! Novo hit piće koje je osvojilo internet - vruća čoko bomba! Evo kako ga napraviti

Kako danas izgleda dečko s Kinder čokolade? I dalje je model, ali je odrastao [FOTO]

Čokolada blonde čokolada vrsta čokolade zlatna čokolada

Još vijesti