Slika nije pronađena

U doba kada puno ljudi kopa po kantama, čeka u redovima pučkih kuhinja i zbraja zadnje kune iz novčanika, ovakve nam vijesti vrate vjeru u ljudski rod.

Mark Bustos je 30-godišnji frizer jednog prilično poznatog i uspješnog njujorškog salona. Iako ima svoje stalne mušterije kojima nije problem izdvojiti novac za njegove usluge, Mark je ipak mislio i na one koji to ne mogu. Već dvije godine on svaku nedjelju hoda ulicama New Yorka u potrazi za beskućnicima kojima je potrebno šišanje i brijanje.

Na svoje nedjeljne pohode odlučio se nakon posjeta Filipinima 2012. godine. 'Osjećaj je toliko dobar; New Yorku je trebalo malo pozitivne energije' objašnjava mladi frizer koji svaki tjedan ošiša oko 6 beskućnika, a sve radi javno kako bi i druge potaknuo da učine nešto lijepo za ljude oko sebe. Mnogi od njih ne pamte kada su posljednji put dobili takvu uslugu pa ne čudi što su iznenađeni, ali i zahvalni.

'Dok čekaš trenutak kada ćeš moći učiniti sve za svakoga, umjesto nešto za nekoga, na kraju nećeš napraviti ništa za nikoga' – to je Markova misao vodilja.

Nakon što su mnogi mediji prenijeli vijesti o njegovim dobrim dijelima, Mark je simpatično iskomentirao da će sada njegova obitelj barem shvatiti zašto je izostajao s nedjeljenih ručkova.

Foto: MarkBustos/Instagram
I.N.

frizer beskućnici

Još vijesti