Slika nije pronađena
Milijarde ljudi svaki mjesec dobivaju menstruaciju. Doslovno milijarde. Ipak, još uvijek se sramimo samih sebe onih dana u mjesecu. Ovaj film to pokušava promijeniti.

Još uvijek idemo u WC s torbicom kako bismo sakrile uložak, tampone zamatamo u hrpu papira kako ne bi prodrla krv i frendicama šaljemo poruke imaju li uložak za posuditi jer nam je bed pitati ih uživo. Čak često frendovima kažemo da imamo trbobolju, kada nas muče menstrualni grčevi.To se treba promijeniti – jer ne želimo živjeti u svijetu u kojem je krvarenje, odnosno ljuštenje maternice sramota.

Upravo s tim ciljem Libresse je napravio reklamni kratki film u kojem prikazuje kako bi bilo živjeti u svijetu u kojem je menstruacija dio mainstream kulture.Tanja Grubner, direktorica globalnog marketinga i komunikacija ove tvrtke za Teen Vogue je rekla da je njihov cilj maknuti stigmu koja je vezana uz menstruaciju. 'Vjerujemo da, baš kao i sa svakom drugom tabu temom, što se više o njoj priča, postaje manje kontroverzna. Mi želimo prikazati menstruaciju realistično i istinito kako više ne bi bila tabu'.

Ovaj kratki film, čiji je autor Daniel Wolfe, završava scenom u kojoj cura mijenja uložak u kupaonici – što se događa svakodnevno diljem svijeta, ali skoro nikad nije prikazano na filmu. I upravo zbog te scene ovaj reklamni film neće doprijeti do televizije jer je zabranjeno prikazivati krv.

Naravno, isprovocirali su i javnost, pa mole da svi svoje komentare o svojoj temi slobodno izraze na društvenim mrežama koristeći hashtag #bloodnormal.

Foto: YouTube/Instagram

M.Z.

Pročitajte još:

F**k procurilo ti je? Uz pomoć ovih savjeta riješi se mrlja od menstruacije

Menga ne mora biti koma - kako učiniti 'one dane u mjesecu' podnošljivima?

Dosta brige i panike - instaliraj aplikaciju za praćenje menstrualnog ciklusa

Sramota inspirativno maternica menstruacija krvarenje tabu libresse video film menga

Još vijesti