Slika nije pronađena

I ne radi se o nekom bezveznom studiju, već jednom s kojim je danas prilično lako naći posao, i to dobro plaćen posao. Samo ako te ovako nešto zanima.

Sveučilište Sjever nastavlja se širiti, a sada pokreću i jedan novi studij i to u Đurđevcu. Tako u sljedećoj akademskoj godini 2021./2022. kreće kod njih preddiplomski stručni studij informatike i računarstva. Studij će se odvijati upravo u Đurđevcu. Ovo je dobra prilika za sve koji nisu ljubitelji velikih gradova i osjećaju se ugodnije u malim sredinama. Na tržištu rada je posljednjih godina potražnja za IT stručnjacima, a to se sigurno neće promijeniti ni u sljedećih nekoliko godina. Pravo upisa na preddiplomske studije Sveučilišta Sjever imaju kandidati koji su završili srednju školu u minimalno četverogodišnjem trajanju. Važno nam je omogućiti studiranje i maturantima, ali i onima koji su već izgradili poslovni život. Stoga su, osim 30 mjesta za redovne studente, osigurali i 15 mjesta predviđenih za izvanredne studente. Upisati se mogu i polaznici koji su srednju školu završili i prije nego je pokrenut sustav Državne mature, piše epodravina.hr.

Studenti sa završenim studijem stječu zvanje Stručni/a prvostupnik/ prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/ inženjerka računarstva. Studij je za redovne studente besplatan. Ali, kako bi dodatno i redovnim i izvanrednim studentima olakšao financiranje studija, Grad Đurđevac svim polaznicima studija računarstva i informatike daje 6000 kn, bez obzira dolaze li s područja grada ili izvan, što uvelike olakšava financiranje studija, piše epodravina.hr.

Pogledajte još:

Niste upali gdje želite? Stigao je još jedan novi studij - na koji se mogu maturanti upisati već sada

Zašto svi ovo ljeto žele upasti na Innovation Academy? Pet dana nastave nije nikada zvučalo bolje

Tko ima bolje zaključene ocjene: gimnazijalci ili strukovnjaci? Jedni su ove godine briljirali!

studiranje informatika Sveučilište Sjever novi studij

Još vijesti