Slika nije pronađena

Riječ je o zajedničkom studiju Medicinskog fakulteta i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, a smjer koji je pokrenut je farmacija. Neće upisati puno novih studenata, ali bolje išta nego ništa.

Nova opcija za sve one koji žele upisati fakultet u Rijeci, kao i za one koje zanima studij farmacije. Upravo je službeno pokrenut ovaj studij na riječkom sveučilištu, a ono što je najbolje je da nema čekanja i da se već sada upisuju studenti koji će na jesen krenuti studirati. Studij će trajati 5 godina, a upisna kvota iznosi 30 studenata.

Ono što sve sigurno zanima je koji su uvjeti? Što sve treba za upasti u ovih 30 studenata koji će upisati godinu? Gledat će se prosjek svih ocjena, koji će nositi 10%. Uz to, na državnoj maturi treba položiti sva tri obavezan predmeta na višoj razini. Matematika će se na ovom faksu bodovati ipak malo više od hrvatskog i stranog jezika, koji se boduju 10%, a matematika 20%. Osim više razine obaveznih predmeta, traže i da imaš položeni izborni kemiju, koja će se vrednovati s 25% ukupnih bodova. Kao šlag na tortu, tu su i dodatni bodovi za one koji su polagali i biologiju, koja nosi 22% od ukupnog broja bodova.

Studij nije pokrenut samo tako, bez razloga. Pratili su podatke Zavoda za zapošljavanje – i odlučili da je ovaj studij nešto što treba. Dakle tko ga upiše, po tome ima i dobre šanse da se zaposli u struci po završetku, što je danas velika prednost.

Pogledajte još:

Od jeseni kreće još jedan novi studijski smjer u Splitu: Zanimljiv je i lako je s njim naći posao!

Pokrenut je novi moderan studijski smjer na zagrebačkom FSB-u: Jedini je takav u Hrvatskoj!

Studij za koji se uvijek traži mjesto više sada se otvara na još jednom fakultetu u Hrvatskoj

studij studiranje farmacija novi studij