Slika nije pronađena

Možeš li zamisliti da u tvojoj školi postave perilice rublja, i to potpuno besplatno? U ovoj američkoj školi to se dogodilo to iz mnogima (i u Hrvatskoj) dobro poznatog razloga...

Akbar Cook, ravnatelj srednje škole West Side High School u Newarku (New Jersey), napravio je nešto što sigurno nijednom drugom ravnatelju nije palo na pamet. U školi je postavio besplatne perilice kako bi spriječio nasilje među učenicima.

Naime, učenici koji nemaju dovoljno novaca da si priušte čistu odjeću bili su zadirkivani od ostalih učenika. Da bi stvar bila još gora, njihovi kolege iz razreda i škole čak su ih fotografirali, a njihove fotke onda objavljivali na društvenim mrežama.'To su dobra djeca koja samo žele učiti, a iz škole znaju izostati od tri do pet dana u mjesecu jer su zlostavljani zbog prljave odjeće. Čak sam promijenio školsku uniformu da bude tamnije boje kako bi odjeća mogla izdržati što dulje bez pranja, ali čak i s tim, učenici su i dalje imali problema s pranjem', rekao je ravnatelj.

Zato je, kad mu to ipak nije upalilo, došao na odličnu ideju i svojim učenicima priuštio besplatno pranje rublja, i to u prostorijama škole. Staru školsku nogometnu svlačionicu je pretvorio u prostoriju za pranje rublja uz pomoć sponzora, a osigurao im je čak i zalihe deterdženata. Svi joj mogu pristupiti svakim danom od 15 do 18 sati, a u njoj se nalazi čak pet perilica i pet sušilica za rublje.

via GIPHY


'Moja djeca su borci, samo im je potreban dobar način da se izbore za sebe te da budu ponosni na svoja postignuća', izjavio je Cook za CNN.

Mislimo da bi više njih moglo slijediti primjer ovog američkog ravnatelja. Svaka čast!

Foto: Facebook/Youtube/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Ekskurzija vas može gadno oderati, a njih ne – donosimo priču o školi u kojoj je potpuno besplatna za sve učenike!

Ne počinje svima škola u ponedjeljak – učenici ove županije odmaraju čak tjedan dana duže!
Pitali smo učenike i profesore – što bi promijenili u hrvatskim školama? Ovo su njihovi odgovori


ravnatelj Škola perilica

Još vijesti