Slika nije pronađena

Novinarka portala Telegraf.rs odlučila je napraviti mali 'eksperiment' na dan zaljubljenih; s natpisom 'tražim dečka' stajala je na ulici iščekujući reakcije – evo što joj se dogodilo.

'Probudila sam se s blagim osjećajem nervoze. Prvo što mi je palo na pamet bilo je: Bože, što ako mi se ljudi budu podsmjehivali, dok stojim u centru grada s tim transparentom. I što ako mi nitko ne priđe? Ili me ponizi… Dok su se loše misli redale jedna za drugom, odlučila sam ih odbaciti. Uzela sam karton i velikim crvenim slovima napisala 'TRAŽIM DEČKA'. Dodala sam i neka srca u uglu, čisto kao…pa detalj. Dok sam se šminkala, ruke su mi blago podrhtavale, iako se trema za nijansu smanjila. Vremena za gubljenje nije bilo, pa sam zgrabila torbu i uputila se u sam centar, Knez Mihailovu ulicu.

Odabrala sam mjesto s kojeg me svi mogu vidjeti, podigla svoj 'Tražim dečka' karton i zatvorila oči… Nije prošlo ni nekoliko sekundi, a već čula sam smijeh. Pogledala sam u ljude koji prolaze. Svi su se osmjehivali, komentirali međusobno, pokazivali jedni drugima na mene, čitali što piše… Ali, osjetila sam toliko pozitivne energije jer ništa nije bilo zlonamjerno. Čak naprotiv, bilo im je simpatično, što se vidjelo iz njihovih pogleda i gestikulacije.

To me ohrabrilo te sam se i ja počela smješkati i visoko podigla glavu. Prošlo je između tri i četiri minute dok mi nije prišao prvi udvarač.

'Ćao, vidim da tražiš dečka, mogu li se prijaviti? – upitao je jedan momak, uz široki osmjeh na licu. Rekoh da mu da može, dok mi je pružao ruku. 'Ja sam Miloš – nastavio je – ako želiš, upiši moj broj, pa se možeš javiti da izađemo.' Po mojoj procjeni imao je dvadesetak godina i bio je izuzetno fin. Cijelo vrijeme se osmjehivao, a ono što mi se najviše svidjelo je što nije tražio moj telefon odmah, već mi je ponudio njegov i automatski me pustio da sama izaberem hoću li mu se javiti. Usput me nasmijao jednom odličnim vicem, što je mi je bilo sjajno. Porazgovarali smo još nekoliko minuta i objasnio mi je da je upravo diplomirao i da traži posao. Onda sam ja njemu otkrila da sam novinar i da je ovo što radim dio posla.'


Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Telegraf.rs
I.N.

valentinovo dečko cura

Još vijesti