Slika nije pronađena

Čuli smo za djevojke kojima su zabranjivali dolazak u školu zbog 'preuskih hlača', 'predubokog dekoltea' i ostale 'neprimjerene odjeće', a sada je problem postala i boja kose.

Emily Reay se neugodno iznenadila kada su je školski profesori nakon proljetnih praznika obavijestili da će morati obojiti svoju kosu u 'prirodniju' boju ako misli pohađati nastavu. Emilyina prirodna kosa je crvenkasto-smeđa, ali već nekoliko godina ima kosu vatreno-crvene boje i to do sada nije bio problem.

'Kada su mi rekli da moram promijeniti boju kose, briznula sam u plač. Svi me znaju kao 'ginger' pjevačicu' objašnjava 17-godišnjakinja koja je inače i talentirana glazbenica.

Njezinim roditeljima nije jasno zašto je škola donijela takvu odluku te u potpunosti podržavaju svoju kćer koja se ne želi bojati: 'Školska pravila ne dozvoljavaju 'neprirodnu' boju kose kao što je zelena i plava. Nije li crvena prirodna boja?' pita se zbunjena mama.


Budući da ne želi propuštati važne lekcije, Emily će se vratiti u školske klupe s kosom u punđi nadajući se da joj neće prigovarati dok se situacija u potpunosti ne riješi.

Slažete li se da je skandalozno da škola zabranjuje crvenokosoj učenici da pohađa nastavu?

Foto: Facebook
Izvor: Mirror.co.uk
I.N.

Pročitajte još:

Ovo je neprikladno? Tinejdžericu poslali doma jer je bila 'neprimjereno odjevena'

Škola zabranila nošenje uskih hlača jer 'djevojke izgledaju kao prostituke'?

Audrey Hepburn haljina: zbog golih ramena skoro izbačena sa školskog plesa

boja kose tinejdžerica Škola

Još vijesti