Slika nije pronađena

U posljednje vrijeme neki roditelji su počeli prakticirati metodu 'javnog sramoćenja' svoje djece zbog nestašluka ili ružnog ponašanja, no nakon ove tragedije nameće se pitanje gdje je granica.

Iako je uglavnom bilo smiješno i simpatično kada je, primjerice, jedan tata odlučio javno posramiti svog sina 'bullya' ili 12-godišnju kćerku koja se dpisivala sa starijim dečkima tvrdeći da ima 16 godina, čini se da ipak postoje situacije kada ovaj način 'davanja lekcije' nije prikladan.

To dokazuje tragedija koja se dogodila prije nešto više od tjedan dana kada je 13-godišnja Izabel Laxamana of Tacoma odlučila okončati vlastiti život skočivši s nadvožnjaka na autocestu iz auta koji se kretao. Iako je brzo prevezana u bolnicu, spasa joj nije bilo.

Nekoliko dana prije tragičnog događaja njen je otac na YouTube objavio kratki video u kojem ju kažnjava iz nepoznatog razloga, prisiljavajući ju da odreže kosu. Video je ubrzo obrisan, ali je jedan Izabelin prijatelj snimio zapis prije nego je uklonjen i ponovno ga stavio na YouTube.

U videu se vidi djevojka odrezane kose, a na podu se nalaze njeni tamni pramenovi. Zatim se čujue muški glas koji govori: 'Ovo je posljedica kada zabrljaš. Čovječe, ostala si bez mnogo lijepe kose. Je li bilo vrijedno?' na što djevojka stidljivo odgovara: 'Ne'. Nakon toga muškarac nastavlja: 'Koliko sam te puta upozorio?', a Izabel govori: 'Puno puta'.

Izabelini prijatelji pokrenuli su stranicu 'Justice For Laxamana' putem koje traže da se sankcionira njenog oca jer je njegova 'pedagoška metoda' očito bila uzrok njenog samoubojstva.

'Postoje oni koji vjeruju da je javno sramoćenje prihvatljiv način za odgoj djeteta. To nije istina baš kao što je ova tragedija pokazala. To je oblik zlostavljanja i za sobom vuče posljedice' napisao je jedan autor popularnog bloga o roditeljstvu.

Hoće li se njezin otac suočiti s posljedicama, tek ćemo saznati.

Što vi mislite o 'javnom sramoćenju' od strane roditelja? Je li to dobra metoda za 'davanje lekcije'?

Foto: Facebook
Izvor: Jazabel
I.N.

Pročitajte još:

Lekcija koju će pamtiti: tata kaznio sina nasilnika na neobičan način

10-godišnjakinja se pretvarala da je starija kako bi našla dečka, a tata joj dao posebnu kaznu

Zbog videa kako masturbira u školskom wc-u oduzeo si život!

Kazna roditelji sramoćenje tinejdžerica

Još vijesti