Slika nije pronađena

Jedna od gorih stvari koju djevojke mogu doživjeti jest da ih poslodavac traži da se 'seksualiziraju' kako bi posao bolje išao, a jedna 18-godišnjakinja je to iskusila na svojoj koži.

Erin Sandilands je dobila otkaz iz restorana jer se nije htjela seksualizirati zbog toga kako bi gosti bili zadovoljniji, a njen šef je zahtijevao da se šminka i nosi jako kratke suknje. Ova Britanka je radila u restoranu Cecchini, a iz menadžmenta su tvrdili da bi trebala biti `ugodnija oku` pa bi se zato trebala tako obući i našminkati.

No, Erin to nije htjela raditi pa je dobila otkaz, a budući da tinejdžerica zna svoja prava, tužila je restoran zbog neisplaćene plaće i diskriminacije. Od suda je dobila 3 500 funti za pretrpljenu psihičku bol i diskriminaciju.


`Moja pobjeda na sudu nije samo moja nego svih mladih djevojaka koje se moraju suočavati s istim stvarima jer znajte – niste same! Odjeća koju sam nosila na posao bila je u sklopu radne uniforme, a smjene su mi se sve više smanjivale jer nisam htjela obući minicu` kaže tinejdžerica.


Nadamo se da ovakve slučajeve diskriminacije žena na radnom mjestu više nećemo morati gledati, a da će žene više neće trpjeti seksualiziranje zbog profita.

Foto: Facebook/Google

I.P.

Pročitajte još:

Mamu pozvali u školu jer se kćer `neprimjereno` obukla

Profesorica dobila otkaz jer je bila `prijateljica` s učenicima na Facebooku!

Trener u srednjoj školi dobio otkaz zbog fotke s Facebooka


tinejdžerica dobila otkaz otkaz nije se htjela šminkati

Još vijesti