Slika nije pronađena

Portal Teen385 proveo je anketu o stavu tinejdžera prema izazovnom donjem rublju i tipovima rublja koje najčešće nose.

U anketi u kojoj su iznijeli svoj stav o tanga gaćicama, djevojkama koje ih nose, ali i poruci koju eventualno šalju, sudjelovalo je više od tisuću ispitanika iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Tinejžeri ne vide ništa loše u nošenju tanga gaćica, ali uz nekoliko izuzetaka

Više od polovine tinejdžera (51%) koji su riješili anketu misli da nošenje tanga gaćica ne šalje nužno lošu poruku o djevojci koja ih nosi. Ipak, njih 56% izjasnilo se da bi ih trebalo zabraniti u školama ukoliko ih djevojka nosi tako da je linija gaćica vidljiva iznad pojasa hlača. Samo 11.1% odgovorilo je da bi ih svakako trebalo zabraniti jer mogu odvlačiti pozornost s učenja i nastave, a ostatak od 32,9% vrlo je tolerantan i smatra da svatko može odijenuti i u školu nositi što god želi.

Na pitanje smatraju li djevojke koje nose ovaj tip gaćica ' lakima' (promiskuitetnima) 38,6% odgovara ne i smatra da se ni po čemu ne razlikuju od ostalih djevojaka, a 47,6% njih smatra da su možda malo samopouzdanije od drugih djevojaka.

Ja mislim da je nošenje tanga gaćica sasvim u redu, sve dok to ne prelazi neke mjere, kao npr. pokazivanja tangi i stražnjice u školi i u ostalim ustanovama gdje je potrebno ipak se primjereno obući, Ok, pa nervira me ono ako po cijeloj školi to pričaju, ali inače je to njihova stvar, najčešći su odgovori koje smo dobili u našoj anketi.

Djevojke ipak češće nose slip gaćice iako su dečkima tange privlačnije

Unatoč velikoj popularnosti tanga gaćica među djevojkama koje nose tajice i haljine, 64,3% naših ispitnika izjavilo je da djevojke ipak češće nose slip gaćice. Da su dečkima tange privlačnije od običnih gaćica smatra 47,2% ispitanika, no više od gaćica i donjeg rublja važnije su neke druge karakteristike poput humora, općeg izgleda i osobnosti (50,9 %).

A ja tu nemogu niš... Istina da volim vidjet frikin žensku u tajicama da nije u slip gaćicama na srceta itd. A jebemu, muško sam, nema meni pomoći..., odgovorio je jedan ispitanik.

Djevojke nose tange zbog dečkiju

Osim što je anketa pokazala kako ispitanici smatraju da su tanga gaćice među dečkima puno popularnije od slip gaćica, čak je 65,3% ispitanika odgovorilo da djevojke ovakav tip donjeg rublja nose upravo zbog suprotnog spola jer znaju da će to dečki sigurno primijetiti.

Vrlo moguće da će ovaj seksipilni komad odjeće pobuditi zanimanje za ljepši spol, no budite uvjereni kako žene ovo nose zbog sebe jer se i one žele osjećati poželjno. Ne znači da su lake i ne odnosi se na njihov seksualni život. Samopouzdanje i osjećaj ženstvenosti su odlika tanga-gaćica, bez uvrede klasika-djevojke koje težite običnim gaćicama, Ima dosta cura koje znam da nose tange. Ne zbog toga što su im udobne nego zato što žele izgubiti nevinost ili još jedan poziv na sex. Dobrodošao u 21. vijek, Mislim da te djevojke žele bit primjećene od strane jačeg spola i mislim da na taj način žele istaknuti svoje obline, samo su neki od odgovora koji idu u prilog ovim odgovorima.

Ne pričaju s roditeljima o izboru donjeg rublja

Kad su roditelji u pitanju, tinejdžeri s njima uglavnom ne komentiraju odabir donjeg rublja. 64,4% njih na pitanje koji je stav njihovih roditelja o nošenju tanga gaćica odgovara da ne znaju jer nikada nisu pitali.

Sukladno tome, njih 34,2% smatra da roditelji nemaju pravo utjecati na odabir odjeće ni rublja, a 10,1% njih smatra da je nošenje pristojnog donjeg rublja stvar dobrog odgoja te da bi roditelji trebali zabraniti kćerima nošenje tanga gaćica.

U 21. stoljeću dozvoljeno je odijevati sve što poželite, no postoje razlike u načinu nošenja nekod odijevnog predmeta ili rublja i razlozima odijevanja takvih komada. Jedna je ispitanica ovako sažela svoje mišljenje: Postoje 2 tipa cura s tangicama: one koje tange nose zbog drugih i da se od tuđih pogleda osjećaju bolje i one cure koje nose tangice jer im se sviđa kako im stoje i nose ih zbog sebe, a ne drugih. Tu je razlika između lakih, promiskuitetnih djevojaka i odvažnih, slobodnih i zadovoljnih djevojaka.

L.B./foto: arhiva

Pročitajte još...

...Najčudnija pitanja o tanga gaćicama...

...5 situacija u kojima bi trebala izbjegavati nošenje tanga gaćica...

...Što poručujete vašim donjim rubljem?...

anketa što tinejdžeri misle o tanga gaćicama analiza poruka percepcija Donje rublje Istraživanje

Još vijesti