Slika nije pronađena

U objavi je pisalo da se predavanje za djevojke odvilo u sklopu projekta čiji je cilj približiti učenicima muško-ženske odnose, a održao ga je don Mihovil Kurkut, kako piše Telegram. Ipak, valja naglasiti da su ga slušale samo učenice koje pohađaju vjeronauk.

Mi u nastavku prenosimo cijeli tekst objave: '[VJERONAUČNI SUSRET] Na jučerašnjem predavanju za djevojke koje pohađaju vjeronauk, gost predavač bio je don Mihovil Kurkut. U dogovoru s profesoricom Tihanom Arbanas, organizatoricom projekta, tema predavanja bili su muško-ženski odnosi. Don Mihovil je pokušao slušateljicama približiti razmišljanja muškaraca i predbračnu čistoću. Govorio je o savršenosti žena koje imaju sposobnost rađanja i o njihovoj brizi za obitelj te se dotaknuo i teme izazovnog odijevanja kojim djevojke šalju određenu poruku. Iako se bojao kako će djevojke reagirati, susret je bio jako lijep i nadahnut Duhom Svetim, a djevojke su bile oduševljene. Susret je bio predviđen trajati 45 minuta, ali zbog velikog broja pitanja, produžen je. Na redu je jedan muški susret, a onda slijedi zajednički susret na kojemu će se podijeliti iskustva s jednog i drugog susreta. Vidjet ćemo tko će biti „jači na jeziku“'. Potpisuje ga Matea Buljan.


Ako u tome ne vidite ništa sporno, molimo vas, pročitajte tekst ponovno
.


via GIPHY


Telegram je screenshotao objavu prije brisanja i zamolio upravu VII. gimnazije za komentar i službeni stav škole, no još nisu dobili odgovor.

Foto: Shutterstock/Freepik/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

WTF Čak i oni učenici koji ne idu na vjeronauk, moraju sudjelovati u vjerskim ritualima?

Vjeronauk je sve manje popularan – evo gdje ga u Hrvatskoj upisuje najviše, a gdje najmanje učenika

Crkva upozorava da vjeronauk ne smije biti izborni predmet – što vi mislite o tome? ANKETA

Zagreb svećenik gimnazija predavanje vjeronauk Seksualni odgoj facebook

Još vijesti