Slika nije pronađena
Učenik jedne tehničke srednje škole u tri točke je objasnio zašto podržava štrajk profesora i učitelja i razloge zbog kojih bi Vlada trebala pristati na zahtjeve sindikata.
 

Njegov osvrt objavljen je u jednoj Facebook grupi, a brzo je zaradio veliki broj odobravanja i komentara, kako piše rtl.hr

'Štrajk je opravdan jer je sramota da profesori i učitelji, koji odgajaju i pripremaju djecu za budućnost, imaju plaću koliku mi možemo imati sa samo završenom srednjom školom. Početkom ove školske godine mjesec dana smo bili bez profesora iz računalnih mreža, a problem je što nitko s tom strukom ili bilo kojom strukom koja je bolje plaćena na nekom drugom radnom mjestu, neće doći raditi u školu za manje pare. A oni koji dođu i žele raditi u školi, svi imaju dr., dipl. ing., mag. itd., a rade za praktički za minimalac u svojim strukama. Trenutno nemamo laboranta iz računalstva.

via GIPHY


Drugi razlog je taj što profesori i učitelji rade više od osam sati dnevno i ulažu puno više truda i vremena nego sto piše u opisu njihovog radnog mjesta.
Foto: Freepik – asierromero/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Očekuje li učenike škola subotom i produljenje školske godine zbog štrajka?

Još jedna obrada hit pjesme 'Despacito'! Ovako zvuči kad učiteljice iz Zagreba zapjevaju

Škole su od danas u ŠTRAJKU! Trebate li ići u školu i prijete li vam neopravdani?

I treći razlog: To su ljudi s visokim školama s minimalnom plaćom, što ne daje nama učenicima dobru sliku o funkcioniranju države iz čega dolazimo do još jednog problema, a to je iseljavanje iz Republike Hrvatske', poručio je učenik jedne hrvatske srednje tehničke škole, piše rtl.hr.

via GIPHY


Podsjetimo, pregovori između sindikata osnovnih i srednjih škola i Vlade o zahtjevu sindikata da se podigne koeficijent složenosti poslova još nisu ni počeli jer Vlada i premijer Andrej Plenković smatraju da su svoj prijedlog iznijeli tako što je premijer prošlog tjedna u Saboru najavio podizanje osnovice plaće za sve državne i javne službe. No, sindikati na to ne pristaju i nastavljaju sa štrajkom, a u četvrtak će im se pridružiti i fakulteti.  

Škola Učenici Podrška štrajk nastavnici

Još vijesti