Slika nije pronađena

Jeste li se ikada zadržali u školi nakon nastave i primijetili kako su hodnici jezoviti kad svi profesori i učenici odu svojim kućama? Zgrade koje su inače pune života postaju strašne kada se isprazne…

U nastavku je popis škola i fakulteta koje su navodno opsjednute duhovima, a mnoge su osobe prijavile da su se u njima događale neobične i tragične stvari. Teško je naravno reći što je istina, ali svi znamo onu staru koja kaže da gdje ima dima, ima i vatre.

1. Predaja kaže da svaku zgrada u sklopu Sveučilište Ohio opsjeda barem jednan duh. Jedan od najpoznatijih ‘duhova’ je studentica koja je navodno izvodila sotonističke obrede u svojoj sobi, a na kraju se i ubila. Soba 42B u zgradi Wilson Hall sada je zatvorena i zabranjena je u nju ulaziti zbog paranormalnih pojava koje su doživjele sve osobe koje bi ondje pokušale boraviti.

foto: Facebook

2. Srednju škola ‘Corriher Lipe’ u Sjevernoj Karolini opsjeda duh bivšeg domara Larryja. U 1940-im godinama, ovaj je zaposlenik škole ubijen u nesreći - školski bojler je eksplodirao i usmrtio ga. Učenici i nastavnici često su prijavljivali da još i danas nakon završetka nastave čuju zveket njegovih ključeva i šepavi korak po kojem je bio poznat.

foto: Facebook

3. Nakon požara koji je 1950-ih godina zahvatio srednju školu Lambertville, ova je ustanova zauvijek zatvorila svoja vrata. Unatoč tome, čini se kao da su neki učenici i nastavnici odlučiti ostati u njoj. Glasine o ovoj školi tvrde da je u tom požaru umrlo mnogo ljudi čiji se urlici i krikovi i danas mogu čuti, ako ste dovoljno hrabri da ondje proboravite noć.

4. Sveučilište u Illinoisu progoni duh osobe u sivoj uniformi bez lica. Prva ga je ugledala djevojka koja se, nakon zabave koju je organiziralo njeno sestrinstvo, vraćala u svoj dom. Neobična utvara ukazala joj se ondje, na vrhu stuba koje su vodile do njene sobe. Od tog dana, zabilježene su mnoge prijave u kojima studenti tvrde da su vidjeli sličnu utvaru kako stoji nad krevetima cimera s kojima dijele studentske sobe. Osim toga, na tom su sveučilištu zabilježena 2 slučaja vješanja koja su kasnije proglašena ubojstvima, ali ubojica nikada nije pronađen.

foto: Facebook

5. Sveučilište Drew u Madisonu, New Jersey, progoni duh supruge njegovog osnivača, Roxanna Mead Drew. Kada je dom Mead Hall (nazvan tako njoj u čast) zahvatio požar, dva su vatrogasca izjavila da su u plamenu požara vidjeli ženu odjevenu u odjeću nalik onoj iz 19. stoljeća koja je ubrzo zatim nestala.

foto: tumblr

6. Povijesni grad Williamsburg ima mnogo mjesta koja su navodno ukleta, ali osnovna škola 'Matthew Whaley' dom je za barem tri utvare. Vjeruje se da je jedna dječak koji je umro kao devetogodišnjak, a pohađao je tu školu, a druga su dva dječaci crne boje kože koji su ubijeni tokom oštrih sukoba i segregacije koju je poticao rasizam.

foto: Facebook

7. Jedna od zgrada Augusta državnog sveučilišta bila je prije kuća žene po imenu Emily Galt koja se bacila kroz prozor kad je saznala da njena ljubav odlazi na bojište za vrijeme Građanskog rata. Do dana današnjeg posjetitelji ove zgrade navodno čuju glasove žene i muškarca koji se svađaju. Radi li se o Emily i njenom ljubavniku koji raspravljaju o tome treba li otići u rat ili ne? Prije nego što je skočila kroz prozor, urezala je svoje ime na staklo, a taj se potpis navodno može vidjeti i danas.

foto: Viralnova

Znate li i vi za koju ovakvu priču? Vjerujete li u njih?

L.B./izvor: Viralnova

foto: screenshot/YouTube

osjednute škole Amerika duhovi

Još vijesti