Slika nije pronađena

'Kad smo prolazili pored uklete kuće u Škrinjarima zaledila nam se krv u žilama', 'Čula sam jezive krikove i vidjela sjenu bez očiju'.

Postoji više verzija priča o tome što se u kući doista događalo, kao i legenda o dvojici policajaca koji su za okladu uspjeli prespavati u kući, ali su se drugog dana probudili potpuno sijedi bez ikakvog sjećanja na to što se događalo prethodne noći.

via GIPHY


Stradali na godišnjicu

'Naježim se kada se sjetim te noći. Sestra i ja smo se s jednim prijateljem vraćali iz Bjelovara. Odjednom smo pred tom kućom ugledali ženu. Stajala je na mostu sklopljenih ruku i zavijala prema njoj. Bilo je jezivo. A onda se okrenula prema nama. Pamtit ću to dok sam živa. Žena nije imala lice nego neku sjenu, a umjesto očiju rupe', jedno je u nizu intrigantnih svjedočenja o ukletoj kući. Sličnih je priča na stotine, a upravo one neke od mještana zabavljaju, dok drugima već idu na živce, piše Večernji.hr.
'Kako nam je namjera i bila ući u kuću zaputili smo se prema njoj, a već na početku naletjeli smo na prvu prepreku. Prilaz kući s apsolutno svih strana posve je obrastao u gusto, minimalno metar visoko trnje i šipražje. Na jednom mjestu ipak smo vidjeli donekle utaban put na kojem je grmlje bilo visoko kakvih pola metra. Djelomično ugažen puteljak dugačak kakvih desetak metara vodio je do prozora na kojima, naravno, nije bilo stakala, a upravo kroz taj prozor ušli smo u prizemlje u kojem su nas dočekali intenzivan miris vlage i jedna 'vesela' poruka ispisana na zidu - Budite oprezni kada se penjete na kat ili kad ulazite u prvu prostoriju na katu jer su velike šanse da vam se iskesi žena iskopanih očiju', piše novinar portala Večernji.hr.


'I kaj, dečki, nije vam bilo strašno? Lako tak, biti faca pa prek’ dana obilaziti dok gazdarice nema doma, dođite po noći pa bu te vid’li kak’ će vas lijepo dočekati', rekao im je nakon obilaska mještanin koji stanuje preko puta najstrašnije kuće u Hrvatskoj. Iako u istoj nisu prespavali, svejedno su se nakon te avanture odlučili zaputiti u potragu za vlasnikom kuće kako bi razjasnili neke od misterija vezanih za kuću koji već desetljećima kruže Hrvatskom. Iako vlasnika nisu pronašli jer je, kako su saznali, preminuo prije dosta godina, uspjeli su razgovarati s njegovim rođakom Stipom koji živi u susjednom selu.

via GIPHY


'Priča vam ide nekako ovako. Moj je rođak još tamo početkom 70-ih godina prošlog stoljeća kupio zemlju na tom mjestu i krenuo raditi kuću za svoje četvero djece. Ideja je bila, s obzirom na to da je kupio i dosta zemlje oko kuće, da mu djeca obrađuju zemlju i od toga žive. Međutim, negdje kad je kuća bila na pola sagrađena, djeca su rekla kako se njima ne da raditi na toj zemlji i radovi su prestali, a oni su se odselili, neki u BiH, neki u Njemačku. Moj rođak je stavio kuću da se prodaje za 120 tisuća maraka, što je realno tada bila prevelika cijena, ali s obzirom na to da mu novac nije hitno trebao, tako je i ostalo. Jedan čovjek iz susjednog sela zainteresirao se za kupnju, ali nije želio dati toliki novac, pa je sam počeo pričati priče po selu da je kuća ukleta, da se u njoj pojavljuju duhovi, da je sagrađena na groblju i slično, a sve zato da bi spustio cijenu. Jednu od tih priča je krajem sedamdesetih čuo i voditelj i novinar Dražen Kocijan Kocka, koji je bio prvi koji je napravio priču o ukletoj kući, a nakon toga se sve raširilo poput požara', tvrdi Stipe za Večernji.hr.


Foto: YouTube Screenshot/ IMDb/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

'Strašim li ljude, vjerujete li u duhove i vegetarijanstvo' – najčitanije teme tjedna

Najstrašnije fotke ikad: duhovi uhvaćeni fotoaparatom

Strašni povratak u školske klupe: najpoznatije uklete škole!

Hrvatska legenda duhovi Ukleta kuća jezivo