Slika nije pronađena

Neke su škole već potvrdile da su sutra u štajku, a ostale koje će biti, trebaju objaviti te informacije do kraja dana na svojim službenim stranicama.

Sindikalci su na redovnoj presici potvrdili da će se u srijedu štrajkati samo u Gradu Zagrebu, piše Dnevnik.hrU štrajku će biti sve zagrebačke osnovne i srednje škole, potvrdio je Branimir Mihalinec. Štrajk u hrvatskim osnovnim i srednjim školama nastavljen se i u utorak. U štrajku su tri županije: Osječko-baranjska, Istarska i Šibensko-kninska, po privremenim rezultatima štrajkalo je 87,3 posto članova sindikata. 'Ako se do petka ne udovolji našim zahtjevima, onda krećemo u novi ciklus štrajka' rekla je prof. Tanja Carić iz pulske Gimnazije, koja je i u Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama. Pojasnila je da je osnovna strategija cirkularnog štrajka neizvjesnost, što pritisak na Vladu čini većim, prenosi Dnevnik.hr.

Zagrebačke škole već su danas tijekom dana objavljivale da će u srijedu biti u štrajku.Tako je XIII. gimnazija na svojim Facebook stranicama objavila: 'Poštovani učenici i roditelji, sindikalne podružnice školskog sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u XIII. gimnaziji su u štrajku u srijedu 16. listopada 2019.'


Štrajk u srijedu potrvrdili su i u zagrebačkoj OŠ Ivana Mažuranića na službenim stranicama. Službena potvrda stigla je i s presice sindikata u podne.

Foto: Pexels/ Facebook

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Jedan od najpoznatijih svjetskih fast food restorana otvara se u centru Zagreba!

Škole su od danas u ŠTRAJKU! Trebate li ići u školu i prijete li vam neopravdani?

Učenica nije htjela riješiti matematički zadatak u zadaći jer smatra da je uvredljiv

Škola štrajk obrazovanje osnovna škola srednja škola Grad Zagreb

Još vijesti