Slika nije pronađena

Legenda o 'crnoj točki' postoji još iz doba gusara i pirata – na crnom papiru okruglog oblika dostavljana je obavijest o suđenju ili smrti, a sada je ponovno oživljena – u WhatsAppu. Riječ  je o bugu koji kruži diljem svijeta po Androidima preko te popularne aplikacije.

via GIPHY


Stiže vam poruka u kojoj piše 'ako dotaknete crnu točku, WhatsApp će se srušiti', a odmah ispod 'pritisnite ovdje'. Poruka vas izravno izaziva i govori istinu – kada to učinite, WhatsApp zaista prestaje raditi.

Ako se pitate kako je to moguće, evo objašnjenja – u pozadini crne točke nalazi se kod koji preoptereti aplikaciju i 'sruši' ju, ali bez ikakva utjecaja na ostatak operativnog sustava pametnog telefona.

I iako na prvu ovo zvuči kao cool zezancija za poslati frendovima samo da se zbune, preporučujemo vam da preskočite tu foru. Poruka se vrlo brzo širi među 1,5 milijardi korisnika WhatsAppa, pa je velika vjerojatnost da ćete ju dobiti, ako još niste... Zapravo nitko ne zna otkud je poruka krenula niti postoji li neki skriveni motiv za njezino slanje. A sadrži masu kodova koji nisu baš lako čitljivi. Više o crnoj točki možete saznati ovdje.


Foto: Pexels/YouTube Screenshot/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

OMG WhatsApp više nećemo moći koristiti svi?!

OMG WhatsApp od 2018. neće raditi na nekim mobitelima – provjeri je li i tvoj među njima!

KONAČNO Spas za sve 'krivo' poslane poruke – WhatsApp uvodi najbolju opciju ikad

crna točka whatsapp dopkanje

Još vijesti