Slika nije pronađena

Svjetska je kriza, ali nas nije briga. Kriza svih ljubitelja Nutelle nastupila je danas jer je ovaj slatki namaz u službenoj nestašici.

Vijest o nestašici Nutelle proširila se cijelim svijetom, a i slomila srca brojnih obožavatelja slatkog. Na sreću, službena nestašica Nutelle proglašena je samo u Australiji. Naime, na tom dalekom kontinentu pekari stavljaju Nutellu u sve. Sada će morati stavljati minimalne doze Nutelle u svoja slatka peciva.

Kao što svi znamo Nutella se pravi od lješnjaka, a proizvodi ju Ferrero. Ferrero je objavio kako je Australija naručila svoje teglice iz Italije i da će Nutella ondje stići za nekoliko dana. Nakon ove australske `slatke tragedije` postavlja se se pitanje kada će doći do ozbiljne nestašice Nutelle u drugim zemljama?


Najviše lješnjaka proizvodi Turska, a od 2014. lješnjaci su vrlo poskupjeli (to im je bila najviša cijena unazad 10 godina). Tvrtka Ferrero kupuje oko 25 % svjetskih zaliha lješnjaka. U svaku staklenku ide 50 lješnjaka, što znači da se zalihe polagano tope poput kocke čokolade na suncu.


Svi se nadamo da će Ferrero poduzeti nešto po tom pitanju jer ako to ne učini pola svijeta će pasti u depru.

Izvor: foxnews.com / Foto: Instagram

I.P.

Pročitajte još:

Mmmmm......Nutella

Danas je dan Nutelle- dostojno ga doživite

Baka ili gospođa Nutella slavi 50. rođendan!

nutella Australija

Još vijesti