Učenica i mačka

Postalo je normalno da se danas svatko identificira onako kako on to želi. Postalo je problem nekome se obratiti jer se osobe smatraju uvrijeđenima kada im kažeš 'ona', a ta se osoba odlučila identificirati kao 'on' ili 'oni'. Ili u ovom slučaju, kao mačka.

Koji je pravilan način za obratiti se nekome tko se identificira kao mačka? Stavljanje etiketa na sve je postalo jako popularno. Svatko bira kako se želi identificirati i kako želi da mu se drugi obraćaju te koje će biti njegove zamjenice. Tako Sam Smith više nije on, nego oni, a Demi Lovato svakih pola godine mijenja svoje zamjenice. Mnogi su zbunjeni ovim trendom, koji još nije toliko zaživio kod nas, ali ipak polako dolazi. Jedna se 13-godišnjakinja odlučila identificirati kao mačka. Čak se i ponaša kao mačka, a škola u koju ide je najavila da će joj to dozvoliti, piše Your Tango. Radi se o djevojčici koja ide u 8. razred jedne australske škole.

S obzirom da je još maloljetna, nije otkriveno ništa više o njoj, ali škola je rekla da prihvaća tu njenu odluku. Tako će na nastavi moći cijelo vrijeme šutjeti i ponašati se kao mačka, dok god svojim ponašanjem ne uznemirava ostale učenike iz svog razreda. Škola je rekla da se radi o iznimnoj pametnoj djevojčici i da oni podržavaju identitete koje god njihovi učenici odaberu. Radi se o privatnoj školi koja ima jedinstven pristup svakom učeniku. Je li ovo normalno ili malo previše, što ti misliš?

Je li ti normalno da se netko identificira kao mačka?

U Australiji su mišljenja podijeljena, a vlast se čak javno suprotstavila ovoj odluci.

Dečki Najviši 18-godišnjaci na svijetu: U jednoj balkanskoj državi rađaju se najviši dečki

Mladi Što mladi najviše mrze o svojoj generaciji? Ovih 10 stvari im posebno idu na živce

učenica identificiranje kao mačka Australija Škola