Učenica i mačka

Tekst je izvorno napisan 2. rujna, no ažuriran je 10. studenog.

Mnogi su mediji prenijeli vijest o djevojčici iz jedne australske osnovne škole koja se dlučila identificirati kao mačka. Međutim, s obzirom na razvoj situacije, ispostavilo se da izvor nije točan.

U članku objavljenom 2. rujna bilo je navedeno da se jedna 13-godišnjakinja odlučila identificirati kao mačka. Priču o tome preuzeli smo s portala Your Tango, mediji su popratili tu temu te se osvrnuli na stajalište škole koja je, prema izvoru, navela da prihvaća njezinu odluku: „Tako će na nastavi moći cijelo vrijeme šutjeti i ponašati se kao mačka, dok god svojim ponašanjem ne uznemirava ostale učenike iz svog razreda.“

U izvornome je članku bila i izjava Ralpha Babeta, člana australskog parlamenta koji se usprotivio odluci škole.

Zapravo je tek nedavno ABC Media Watch istražio priču i upozorio da nedostatak dokaza te je upitno je li se navedeni događaj uopće dogodio.

 

 

Osvrt Teen385 redakcije

Želimo istaknuti da nam nikako nije bila namjera poticati transfobiju i ispričavamo se ako je prenošenje vijesti prema informacijama u tome trenutku dovelo do takve interpretacije.

Portal Teen385 mjesto je nulte tolerancije na bilo kakav oblik uznemiravanja, diskriminacije ili nasilja na temelju rase, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, bračnog stanja, obiteljske obveze, dobi, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovinskog stanja, rođenja, društvenog položaja, članstva ili nečlanstva u političkoj stranci, članstva ili nečlanstva u sindikatu te tjelesne ili duševne teškoće.

 

Australija Škola

Još vijesti