Kad pojedeš Nutellu, na stranicama staklenke ostane još čokolade.
Nutella je toliko fina da nema šanse da bacimo i jednu mrvicu čokolade iz staklenke! Sada smo na Instagramu pronašli jednu dobru ideju koja će oduševiti svakog ljubitelja čokoladnih namaza.
Bilo da si fan Nutelle, Lino Lade ili bilo kojeg drugog čokoladnog namaza, možeš iskoristiti ovaj trik za očistiti staklenku do kraja! S obzirom da je nemoguće izvući iz nje sav namaz, već uvijek ostane malo na stranicama, da ne bi bacila ni mrvicu, iskoristi ostatke da napraviš sladoled! S obzirom da se radi o staklenoj posudi koja bi trebala biti čvrsta, ovako je nešto itekako izvedivo.
Jedna je gospođa na Instagramu podijelila recept kako napraviti sladoled u staklenki od Nutelle i iskoristiti ju u potpunosti. Nije komplicirano i nešto je što mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Samo je u staklenku dodala toplog mlijeka i vrhnja za šlag – to su jedina dva sastojka koja ti trebaju. Promućkaj – stavi u zamrzivač i čekaj.
Nakon nekoliko sati, imat ćeš unutra Nutella sladoled. Počistit ćeš staklenku i dobiti dodatnu čokoladnu poslasticu. Nismo čuli da se ikada itko žalio na previše čokolade. Koliko ti Nutelle ostane na rubovima staklenke, toliko će sladoled biti manje ili više čokoladan. Bit će fino u svakoj varijanti u to nema sumnje! Jedan savjet koji je dala dodatan je da ne napuniš staklenku do vrha i to će pomoći da staklenka ne pukne. Ako se bojiš da se ne rasprsne, možeš ju staviti i u jednu plastičnu vrećicu prije stavljanja u zamrzivač. Nemoj predugo ostaviti na hlađenju!