Slika nije pronađena

Kao osoba koja je stalno na društvenim mrežama, teško da Seleni nešto može promaknuti, a prije nekoliko dana na Insta storyju se osvrnula na jedan problem s filterima. Jeste ga i vi primijetili?

Celebovi sa svojim pratiteljima najčešće komuniciraju putem društvenih mreža, a Selena Gomez nije iznimka. Iako se na neko vrijeme maknula s njih, sada se vratila i ima nešto bitno za reći.
Putem storyja na Instagramu je podijelila sa svojim fanovima jednu stvar koja ju posebno smeta na svim društvenim mrežama i koju ne može shvatiti. Dok je prebacivala filtere na Snapchatu skužila je da postoji obrazac koji prate svi oni filteri koji ljude 'uljepšavaju', a to je da vam promijene boju očiju na plavu. 'Doslovno svaki Snapchat filter ima plave oči. Ali što ako imaš smeđe oči?', zapitala se Selena, koja inače ima upravo smeđe oči -  da li to znači da ljudi trebaju imati ovakvu boju očiju kako bi izgledali dobro? Da bi dokazala svoju teoriju prošla je kroz nekoliko filtera i svi oni koji uljepšavaju su joj boju oči promijenili na plavu. Smeđe su ostavili na šaljivim filterima.


I Selena je skroz u pravu. Društveni mediji imaju veliki utjecaj, pogotovo na mlade, a poruke koje im indirektno šalju, imaju utjecaj na mišljenje koje će oni stvoriti o sebi i standardima ljepote. Konstantnim stvaranjem veze između lijepog i plavih očiju, šalju poruku korisnicima da će biti lijepi ako će imati ovakvu boju očiju.

Već se nedavno pokazalo kako se tinejdžerice ne osjećaju lijepo jer ne izgledaju kao filteri sa Snapchata jer se pokrenuo neobičan trend. Sve više njih se želi podvrgnuti plastičnim operacijama kako bi izgledale kao filtrirane verzije sebe koje svakodnevno gledaju na aplikacijama baš kao što je Snapchat.


Posvjetljivanje očiju i pretvaranje njihove boje u plavu na svim filterima koje cure koriste kada žele izgledati što bolje je problem - jer sve boje očiju su jednako lijepe i trebale bi ostajati nepromijenjene.

Foto: YouTube/ Twitter/ Instagram

M.T.

Vidite li razliku? Ovo je filter pomoću kojeg nas lažu beauty blogerice

Morate ih koristiti – ovo su najpopularniji Snapchat filteri

Na plastičnu operaciju s fotkom s Instagrama ili Snapchata – tinejdžeri masovno žele izgledati 'filtrirano'

Pogledajte još:

problem uljepšavanje Selena Gomez Filteri snapchat

Još vijesti