Slika nije pronađena
Iako je to nešto oko čega bi trebali biti iskreni, u većini slučajeva, svi lažu. Ili se broj umanjuje ili uveća - ovisno o tome što je potrebno kako bismo zadovoljili ono što društvo očekuje od nas.

Možda živimo u 21.stoljeću, ali po nekim stvarima smo i dalje jako nazadni. Nažalost, i dalje često vrijedi ona 'dečko koji ima puno cura je frajer, a cura koja ima više od jednog dečka je drolja'. Kako to i dalje vrijedi, cure i dalje žive u strahu da će biti 'drolje', a dečki da neće biti 'frajeri', pa zato svi mijenjaju brojeve.

Kako godine rastu, tako su i dečki ti koji moraju imati sve veći i veći broj partnera, a ako neki kojim slučajem ima samo jednu curu dulje vremena, vrlo često bude prozvan 'papučarom' i nema dobru reputaciju, dok dečko koji okolo govori kako ima puno cura (ili ih stvarno i ima puno) bude prozvan frajerom te nekime tko bi trebao biti uzor.

via GIPHY


S druge strane, neke cure i dalje misle kako bi trebali skrivati svoj pravi broj partnera, pa vrlo često umanjuju svoj broj partnera. To rade kako bi bile na glasu kao čedne, a samim time i poželjne, iako su one koje imaju velik broj partnera očito i dalje poželjne, s obzirom na to da je netko ustvari mora i spavati s njima kako bi došle do tako 'velikog' broja.

Nedavno je provedeno istraživanje pod nazivom 'Why Do Men Report More Opposite-Sex Sexual Partners Than Women?' tijekom kojeg je potvrđeno to što se već dugo vremena zna. Istraživanje u kojem je sudjelovalo 15162 Britanaca je pokazalo da muškarci u prosjeku imaju 14 partnera, dok žene imaju 7.

Postoji nekoliko faktora zašto je došlo do tako velike razlike u brojevima: dok su žene te koje znaju točno s koliko ljudi su spavale te znaju točan broj partnera, muškarci najčešće znaju otprilike s koliko njih su bili, pa naravno zaokruže broj.
Profesori koji su provodili istraživanje i dalje žele naglasiti koliko je bitno biti iskren oko takvih stvari, što prema svojem trenutnom partneru, što kada se sudjeluje u ovakvim istraživanjima, ali i pri odlasku kod doktora!

Drugi razlog je taj što su dečki skloniji pretjerivanju, pa rijetko kada kažu iskreno s koliko su partnera/ica bili, već uvećaju broj za onaj koji smatraju da je prikladan (ili možda koji bi htjeli da bude?).

I naravno, cure nisu toliko pozitivno nastrojene prema samoj ideji seksa bez obaveza, dok dečkima to ne predstavlja nikakav problem. To je također rezultiralo u tome da cure ne broje takve odnose kada razmišljaju o svojem broju partnera.

via GIPHY


Tako se može spriječiti širenje spolnih bolesti, ali i usmjeriti pozornost na ovaj problem, koji nažalost samo raste...


Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Ono kad dečko tijekom seksa potajno skine kondom – opasan TREND dobio naziv

Prvi seks – pet znakova da se spremaš spavati s dečkom iz potpuno pogrešnih razloga

Razgovor s roditeljima o seksu: da ili ne?! Ovo su odgovori koji su te oduvijek zanimali

seks Broj partnera cure Dečki Istraživanje

Još vijesti